torsdag den 29. december 2011

Hvad gør jeg...

Alting spirer og gror, og opfører sig mærkeligt for årstiden... også mine krukkeplanter der står i vinterhi...

De to hortensiaer jeg har i krukker, står med friske grønne blade klar til at folde sig ud...


Det samme gør mine tre fuchsiaer, og så tænker jeg: Hvad gør jeg med beskæringen? Skal jeg gøre det nu, eller skal jeg vente til foråret hvor jeg plejer at gøre det? Til den tid kan de jo være helt grønne... Hvad ville I gøre?


Og se så lige den her... :o)
Det er den allersidste blomst, og det er som om den bare ikke vil gi slip... i stedet for blir dens 'sikkerhedsline' bare længere og længere :o)

10 kommentarer:

 1. Smukke billeder.
  Ja alting er af lave. Planterne kan slet ikke finde ud af at det trods alt er dec. måned.

  SvarSlet
 2. Jeg har også lidt planter inde. Nogle skyder og andre er helt gået ud. Men beskærer intet før til foråret, hvor jeg ellers skulle. Holder bare lidt ekstra øje med dem.

  Mine hortensia udenfor skyder også og det syntes jeg altså ikke helt de plejer at gøre nu. Så jeg vinterdækker dem lidt.

  Hilsen
  Lise Lotte

  SvarSlet
 3. Hvor er fuschia'en sjov med sikkerhedslinen :-)
  Jeg ville også vente med at klippe tilbage til foråret, men beskytte dem indtil det bliver tid.

  SvarSlet
 4. Hvor er det altså en sød bungy-jump blomst :-)
  Jeg har ingen forstand på beskæring. Med dem, der overvintre inde, beskærer jeg, når jeg synes, de er ved at blive for ranglede, fordi jeg synes, de hellere skal bruge krudtet der, hvor det ikke bare skal klippes af senere. Det har virket fint nok - men måske, har jeg bare været heldig.
  Knus Signe

  SvarSlet
 5. Min første tanke var også, vent til foråret med at beskære, ingen ved hvor meget frost, der kommer senere, så mon ikke det er klogt at vente.
  Mon ikke fuchsia blomsten har tænkt sig at danne frø, når den en gang slipper blomsten. Den ser sådan ud, synes jeg.

  SvarSlet
 6. En bungy-jump-fuschia :-) Den kan du da tage patent på.
  Umiddelbart ville jeg heller ikke beskære endnu. Men hvis de står inde, så de ikke kan få frost overhovedet, så ville jeg måske nok holde dem lidt nede, ligesom Signe foreslår.

  SvarSlet
 7. Søde bloggere - tak for hjælpen :o)
  Krukkerne står inde i garagen, og chancen for at de får frost er meget lille. Jeg tror jeg lader dem være for nu, men sku de gå helt amok så hiver jeg altså saksen frem.
  Er lidt påpasselig med dem... fuschiaer kan sagtens købes igen hvis det sku gå galt, men de tre jeg har er arvestykker fra min far og har nogle år på bagen.
  Jeg startede med 6 og har altså nu kun 3 tilbage... det er så træls at fortælle min far når vinteren har krævet endnu et offer :o)
  Et nyt ord i haveordbogen er opfundet... bungy-jump-fuschia... den havde jeg ikke lige selv luret... men det er da det det er :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 8. Det er en god ide at vente, der kan sagtens komme frost de næste 2-3 måneder. Jeg er helt vild med din Fuchsia:)

  SvarSlet
 9. Uha, de har da vist misforstået noget siden de vælge at komme med nye blade endnu..... håber at de ikke tager skade. Frisk Fuschia, hi hi Godt nytår!
  Er du Fuschia-verdensmester??, jeg har nemlig behov for hjælp - en veninde har en gul havefuschia.... næse gang jeg kommer på besøg, mangler den et par "skud", men mon man bare kan sætte dem i en urtepotte og regne med at de slår rod - skal det kun være de bløde dele af Fuschiaen, eller skal det være de træagtige dele man skal bruge????

  SvarSlet
 10. Hej Sussi
  Nej desværre, jeg er ikke fuschia-verdensmester :o)
  Så jeg kan ikke rigtig hjælpe dig... tror du ikke det kan googles :o)
  Jeg ønsker mig også en havefuschia - jeg var ikke klar over at de også kan fåes i gul - men hvorfor ikke :o)
  Også godt nytår til dig :o)

  SvarSlet