mandag den 11. februar 2013

Har du husket. . .

at ta sikkerhedskopier af alle dine billeder på computeren???
Jeg siger til mig selv tit og ofte, at jeg skal huske det, men alligevel går tiden, og ja. . . lige pludselig en dag så går computeren i sort.
Lige præcis som den gjorde for mig for omkring 14 dage siden. Jeg tændte for computeren, og intet skete - absolut intet. Så var det at jeg fik koldsved, hjertebanken, røde kinder, varme ører og en enorm vrede på mig selv.
Jeg har omkring 8000 billeder på min computer, langt de fleste er dog smidt over på den eksterne harddisk - så jeg husker det faktisk en gang imellem. Men jeg kan regne ud, at det alligevel er over 10 måneder siden sidst, for alle billederne fra min datters konfirmation sidste år var ikke gemt. . . ##*#&%&#*¤£$&#$*$ da også hvis de var væk!!!
Men pyyhaa. . . for dem som ved noget om sådan noget, så er det ikke noget problem at redde billederne. Meeeen computeren var kaput, så der sku en ny til - derfor den lille pause fra mig :o)

Imens er haven endnu en gang blevet hvid. Jeg kan nu egentlig godt li det, og synes det er langt pænere en den kedelige triste vinterhave. Meeeen det er bare ligesom, at når jeg først har fået øje på alle forårets skønne spirer, så har jeg altså fået sne og vinter nok.

Juleroserne kæmper dog videre - sne eller ej :o)


Og istapperne blir bare længere og længere. . .


Jeg elsker jo at gå i genbrugsbutikker, men der er nu ikke meget haverelateret for tiden. For en uges tid siden faldt jeg dog over disse bøger i Frelleren. Og så havde de oven i købet 50 % på alle ting, så bøger til 2,50 kr - det ku jeg ikke stå for :o)

En bog om prydbuske, en om klatre- og slyngplanter og en om græsplæne og hyggekroge. Der står meget godt i :o)

Og nå ja, så var der også lige en om kaktusser. Med en masse gode billeder og beskrivelser - lige noget jeg manglede ;o)

 
 
På cirka samme tid var manden en tur i Jem & Fix og fandt disse bøger/hæfter til kun 5 kr. stykket. Jeg har endnu ikke fået kigget i dem, men mon ikke også jeg finder noget nyttigt i dem :o)
 

 

 
Ude i haven er der masser af fugle, og jeg kan få evigheder til at gå med at kigge på dem. Jeg kan også li at fotografere dem, men hvor ønsker jeg mig altså bare et nyt og bedre kamera. Forleden var spurvehøgen på besøg i haven - endnu en gang - og jeg skal love for at den var om sig. Se bare på billederne. . . og se hvorfor jeg ønsker mig et kamera med bedre zoom :o)
 

På Blodbøgen. . .

Under Blodbøgen. . .

På foderbrættet. . .

På pergolaen. . .
Og så sad den også på taget af Driveren, men der ku mit kamera altså ikke nå over!!

Til sidst vil jeg spørge, om der er nogen der kan anbefale et godt sted at købe Alunrod på nettet - til rimelige priser :o)
Og måske er der endda nogle der kan komme med navne på nogle favorit Alunrod :o)
Jeg har nogle stykker i haven, men jeg er blevet ret vild med dem, så der skal helt sikkert flere til - når engang Kong Vinter er forduftet :o)

29 kommentarer:

 1. Heuchera 'Georgia Peach' er en lækkermås :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Jeg har straks googlet den, og ja det er da en lækkermås :o) Det ligner til forveksling en jeg har, og så alligevel. . . min er vist lidt mere brun i det. Jeg har jo desværre ikke gemt navnene på dem jeg har. . . men af skade bliver man klog ;o)

  SvarSlet
 3. ...men sjældent rig ;)

  Hjerteligst

  SvarSlet
 4. Uha jeg sidder lige og roder med alle mine billeder nu, de skulle nødigt forsvinde, jeg må lige tale med Bent om det.
  Ja du må have et nyt kamera, mit er ikke helt nyt, men jeg har fået bedre billeder af spurvehøgen for et stykke tid siden.
  Heuchera Obsidian og Midnight Rose kan jeg anbefale, de er smukke. Jeg har også nogen, du kan få af, hvis du ikke selv har dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja få endelig kigget på det før det er for sent :o)
   Mit kamera tager ellers udemærkede billeder, bare ikke når det skal zoome, og slet ikke når det er igennem et vindue. . . jeg drømmer videre :o)
   Jeg har googlet. Obsidian ligner en jeg har, og skøn er den. Midnight rose ligner en sikker vinder, og den er i hvert fald noteret. . . tak for tippet :O)

   Slet
 5. Kære Bettina,
  Kan man få for mange havebøger? Jeg tror det ikke. Det må da være lykken at eje et helt bibliotek, fyldt til bristepunktet med grøn litteratur. Prøv i øvrigt at søge efter alunrod fra frø - det kan lade sig gøre at så det meste og på den måde få en masse planter for blot få kroner! Bjarnes Frø har dem ihvertfald.
  Lune hilsener Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg tror ikke biblioteket kan blive overfyldt, det er godt at ha noget at slå op i. . . eller bare til at hygge sig med :o)
   Jeg sår ikke selv, så det med frø er ikke lige mig. . . jeg må gå den lidt mere kostbare vej. . . men tak for tippet alligevel :o)

   Slet
 6. Det er en gyser når elektronikken går i sort, ikke blot det man kan miste men vi er blevet så afhængige af skidtet i hverdagen, så jeg får ihvertfald slemme abstinenser uden computer...
  Vedr. Alunrod ville jeg vente til et større plantemarked (kunne fx næve Geografisk have ;), der kommer altid flere boder hvor de har et bredt udvalg af alunrod. Det største problem er så at vælge mellem dem alle... Med mindre man har råd og plads til hele samlingen... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. God idé med Geografisk Have. . . hvis altså jeg tør :o) jeg tror det er mere end svært at 'styre' sig. . . for ja der er jo det med plads og penge ;o)

   Slet
 7. Glemte lige at kommenterer på spurvehøgen, sikke den da har givet sig god tid. Som om den bad om at blive fotograferet med den helt rigtige linse... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den havde i hvert fald ikke travlt. . . men den fik dog ikke noget ud af det :o)

   Slet
 8. Hej, faldt lige forbi din blog, fantastisk med besøg af så stor en fugl:-) Jeg har kun en alunrod, - HEUCHERA micrantha Palace Purple, men den er jeg til gengæld meget glad for. Jeg såede den sidste år, og den spirrede meget villigt. Jeg synes den er meget flot som kontrast i bed og buketter, hvis man er til de mørke farver. I januar kunne jeg plukke lidt blade til en lille buket, så den er også rimelig hårdfør.
  God tirsdag. Karin fra Blomsterlyst

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen velkommen til :o)
   Jeg har googlet din alunrod, men den er lidt svær at tyde. På nogle af billederne er den helt mørk rød, og på andre er den mere brun i det - men smuk er den uanset :o)
   Jeg sår ikke selv, det har jeg simpelthen ikke tålmodighed til ;o)
   Skønt at kunne plukke til buketter i januar, det er der ikke mange der kan :o)
   Jeg smutter lige over til dig og lurer ;o)

   Slet
 9. Hej Bettina.Ja! jeg kan godt forstå at du fik sved på panden da din computer stod af.
  Jeg har selv lige lagt alle mine billeder over på en extern harddisk.
  Jeg er også meget glad for alle mine alunrod.det er første år at jeg har dem....men skal helt klart have flere.
  Spændende med besøg af spurvehøgen.......det har vi ikke hos os,det er nok for meget byhave her hos os.God søndag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja pyha, godt at jeg endnu en gang fik reddet de kære billeder :o)
   Jeg tror at alunrod kan blive et farligt bekendtskab. . . der er så mange man gerne vil ha :O)
   Spurvehøgen er på besøg i haven her flere gange om ugen. Det er en flot fugl, bare ærgerligt at den tager de små fugle. . .

   Slet
 10. Jeg vender lige tilbage, da jeg har været inde og handle småplanter hos Odenia.dk. Der har de også flere slags alunrod, og jeg kan kun anbefale deres planter som er fine og sunde. Se evt. her: http://odenia.dk/category/heuchera-alunrod-73/

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det hyggeligt som du kigger forbi ;o)
   Jeg har besøgt Odenia.dk, og suuuuuk hvor er der mange lækkerier. . . den er tilføjet favoritter ;o)
   Tak for tippet :o)

   Slet
 11. Uf, for en gyser med de billeder - det er slemt når pc'en går i sort. Jeg får lagt mine billeder på ekstern harddisk, men langt fra så ofte som man burde...

  Ang. heuchera: "Spellbound" - den er underskøn - se mere på min blog her:

  http://frkanemone.blogspot.dk/2012/11/spellbound.html

  Jeg husker også markedet i Geografisk Have med flere gigantiske stande udelukkende med heuchera - og vi ses da dernede i år, den 5. juni, ikke sandt? ::))

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Gigantiske stande udelukkende med heuchera - jeg er solgt. . . jo mon ikke vi ses :o)
   Du har ret, Spellbound er underskøn - lige som jeg kan li dem, med spil i bladene. Den er også føjet til ønskelisten - uhhh den bliver lang ;o)

   Slet
 12. Dejligt med nye brugte bøger. Din have ser spændende ud selv om det er vinter.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg kan altså ikke la´ vær med at kigge efter bøger når jeg er i genbrug. Til de priser, så kan man godt samle lidt forskelligt sammen ;o)

   Slet
 13. Vi har da heldigvis lidt forskellig at vælge imellem af computere. For selvom jeg griner af de unge, som vader rundt med mobilen allevegne, så overhørte jeg gemalen forleden sige om mig!! »Ja Bente kan da ikke undvære sin Iphone, hun har den da med allevegne!«
  UPS....og det er vist desværre rigtigt.
  Skønne bøger du fik fingre i!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej hvad sku vi da gøre uden vores mobiler og computere. . . det er jo sådan det er ;o)
   Og derfor skal det altså også bare virke - uden man behøver at få nervøse trækninger over det... he he :o)

   Slet
 14. Velkommen tilbage.
  Jeg må da hvis også hellere få gemt nogle af mine billeder. Tak for påmindelsen. Kedeligt at miste sine billeder.
  Godt køb du har gjort.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja billederne er ikke til at undvære - de fleste kan jo ikke gøres om :o)
   Go dag til dig :o)

   Slet
 15. Kære Bettina. Uha altså. Hvor var det godt billederne blev reddet. Jeg har endda en ekstern harddisk, men glemmer og gemme der også. Så mon ikke dagen skal bruges lidt på det.

  Alurod er en skøn plante. Jeg har flere af den og også haft frø, men desværre er de alle væk. Jeg tror jeg skal ind og kigge på det link Fru Friis lige oplyste. Måske man kan gøre en god handel.

  Kh
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en dum ting at glemme - jeg håber jeg er blevet klogere efter dette :o)
   Det er et godt link fra Fru Friis, der kan man godt blive fristet :o)

   Slet
 16. Puh, får nærmest også koldsved ved tanken, og det minder mig om, at jeg vist skal tage back-up igen - det gør jeg ca. hver anden måned. Det er egentlig ikke, fordi jeg glemmer at gøre det oftere - jeg udskyder det bare...

  Du var da heldig med havebøgerne :-))

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kræver jo ikke en hel masse at ta sikkerhedskopi, så det er egentlig mærkelig at man ikke bare får det gjort. . . men sådan er vi åbenbart flere der har det ;o)

   Slet