torsdag den 21. februar 2013

Det store bøgetræ. . .

har jo selvfølgelig været lille engang :o)
Vi bor ved siden af en lille bøgeskov, og den har vi meget glæde af. Det er kommunens skov, men vi har aldrig set dem herude, så skovbunden er fuld af små bøgetræsbørn der prøver på at blive til noget her i livet. Jeg har derfor ingen dårlig samvittighed over, at vores  - nu store - bøgetræ er fra kommunens skov :o) Vi udvalgte vores bøgetræsbarn i 1998 og plantede den i vores have. Det første billede jeg har er fra 1999, men er desværre et dårligt billede. . .

Helt ude til højre kan man lige ane noget af bøgetræet. Det er ikke stort, nok kun lidt større end hængeblodbøgen til venstre.

Det næste billede jeg har, er fra maj 2004. Det er timian der er i bedet under. Det var dengang Søen vist kun var under kategorien havedam. . . jo der er sket meget siden :o)

August 2005. . .  med en skøn blå sommerhimmel i baggrunden :o)

Så er vi fremme ved 2007. Der besluttede vi at lægge pigsten rundt om træet. Det var et træls hjørne med græs, og jeg ville så gerne ha et stykke med pigstensbelægning. Det kan jeg jo også sagtens ønske mig når det er manden der laver arbejdet. . . hæ hæ ;o)

Men hvor er jeg glad for det stykke. Her er det lige lavet, og timianen holder sig pænt inde i bedet, men ellers skal jeg være over det, for det vil godtnok gerne brede sig :o)

Lidt forårsstemning fra april 2009. Først er der vintergækker, derefter de små téte-a-téte, og til sidst tulipanerne som på billedet. Jeg har ikke navnet på dem, men de er meget trofaste. De har stået der i 7-8 år, og har aldrig svigtet :o)

Maj 2009.

Juli 2009. Timianen fylder mere og mere, og er så dejlig når den blomstrer. Sommerfugle, bier og andre flyvende insekter er vilde med det :o)

Den store grønne krone er et yndet gemmested for fuglene, og dette lille skæve hus blev sidste sommer beboet af et blåmejsepar. Vi kunne sidde på bænken under bøgen, og følge med i hvordan far og mor på skift fløj frem og tilbage med mad til børnene. . . findes der noget skønnere :o)

Maj 2011.

Disse to skønne trug fandt min mand i en container. Der var boret huller i bunden, så de har sikkert været brugt til blomster før. Nederst til venstre i truget til højre har jeg en lille bitte buksbom. Jeg fik at vide, at den vokser meget langsom, og det gør den. Jeg behøver ikke være bange for, at den vokser ud af truget lige foreløbig :o)

Jeg har købt gamle syltekrukker fra Frelleren, og jeg synes egentlig de passer meget godt til trugene. Sidste år købte jeg forskellige kløvere til krukkerne, og jeg håber de klarer overvintringen og kommer igen i år - for jeg synes faktisk de er ret søde :o)

Der hvor bøgehækken og espalieret med kaprifolie/clematis mødes, har vi ladet et lille 'vindue' være fri. Så har vi udsyn til Søen, og omvendt som her. Man ser det ikke lige med det samme, men der hænger 8 små klokker i rionettet. Til pynt og til vindspil. Og til min datter. . . hun har altid - også selvom hun nu snart er 15 - spillet en lille melodi på dem når hun lige går forbi. . . herligt :o)

2012. Vores lille pind ovre fra skoven er nu blevet til et stort og smukt bøgetræ. Det bliver selvfølgelig meget større - jeg kan jo bare kigge på skoven - og jeg skal nok få mine problemer med det. Rødderne er begyndt at løfte pigstensbelægningen, men det må vi tage som det kommer. . . indtil da nyder jeg bare udviklingen :o)

16 kommentarer:

 1. Hej. Det var interessant læsning. Bøgetræet er meget flot og det må være skønt, når det springer ud i maj. Jeg kan godt lide, at der er timian som bunddække, det er en god idé. Jeg er helt vild med dine syltekrukker, de er altid anvendelige og en god idé med kløver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar. Jeg elsker når træet springer ud i maj, det glæder jeg mig til hvert år :o)

   Slet
 2. Hej Bettina.Dejlig historie om det lille bøge træ det blev til en rigtig skønhed.Billedet fra 2007 er meget smukt, med de nylagte pigsten.Hvad lægger din mand dem i?
  Og det er meget smukt med timianen under.
  Vi har en meget stort dobbelt bøg på hjørnet af vores grund.Og den blev vi nødt til at beskære kraftigt,da det var til fare for vores hus.
  Rigtig god aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg mener at det er rødsand han lægger pigstenene i :o)

   Slet
 3. God historie om bøgetræet. Du er da bare god til at tage billeder løbende. Det er virkelig en god idé!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg prøver så vidt muligt at ta billeder løbende, for de er rigtig gode at ha - det smutter dog ind imellem ;o)

   Slet
 4. Dejligt indlæg. Hvor er det blevet stort og flot jeres bøgetræ. Jeg kan rigtig godt lide pigstensbelægningen, den er superflot. Sjovt, jeg have også købt forskellige kløvere sidste sommer, jeg tror da de kommer igen :-)
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha fru Pedersen :o)
   Jeg håber og tror kløverne kommer igen, det er lykkes før :o)

   Slet
 5. Ja den historie ligner den jeg har med i dag, min er bare om flere træer, men hvor er det utroligt, at det vokser så hurtigt. Flot ser det ud med pigstensbelægning, det klarer vi ikke her, så gode er mine overtalelsesevner ikke :)
  Godt du har gemt billeder, så vi kan følge dets opvækkst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja når du fortæller om en hel skov, så kan jeg kun fortælle om et enkelt træ :o)
   Jeg er glad for, at jeg har taget billeder løbende, det er nemlig sjovt at følge med i hvor hurtigt det går :o)
   Der skal også noget overtalelsesevne til med de pigsten, det er vist ikke så sjovt et arbejde :o)

   Slet
 6. Og hvor er det dejligt og modigt, at I planter et træ, som bliver så stort og flot. Med de forholdsvis små haver, der hører til de fleste huse, så er der langt mellem de store træer - i hvert fald der, hvor vi bor. Jeg tror også mange er bange for skyggen.
  Flot pigstensbelægning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ærlig talt ikke vi tænkte så meget over størrelsen i 1998 - det sku vi måske ha gjort ;o) Jeg er mest nervøs for dens rødder. Der er både Driveren og Søen lige ved siden af, men vi må se hvor galt det går :o)

   Slet
 7. Sikke dejlig hjørne i haven. Bøgen er et dejligt træ.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig et rigtig dejligt træ, og jeg elsker når det springer ud i maj :o)

   Slet
 8. Godt indlæg.
  Smukt bøgetræ.
  Hvor er de 2 truge fine.
  Lerkrukkerne kan jeg også godt li`. Har du fået lavet hul i bunden af dem.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha :o)
   Ja min mand har boret hul i bunden af krukkerne.

   Slet