Terrassen og A Pindhytt'

Terrassen ligger i Haven, som man skal igennem garagen for at komme ud i, men der er også udgang fra vores køkken/alrum.
Jeg eeeeelsker vores terrasse!!! At sidde her og kigge ud over Haven. . . drømme, lægge planer, finde på nye ideer, være tilfreds med dagens arbejde eller få øje på noget der lige skal tages hånd om. . . er skønt. Vi hygger mange timer med Hr. Weber her. Vi har den dejligste solnedgang her. Og så elsker jeg, at sidde og følge frøer, tudser og andet dyreliv ved den lille havedam her.


Her er jeg gået ud af garagedøren, og kigger til højre.
Selve terrassen er 14 år gammel, men det eneste der er tilbage af 'originalen' er fliserne og de 3 sektioner stakit der ses her.
I starten var der stakit hele vejen rundt om terrassen, men det har vi pillet ned lidt efter lidt. Jeg kan ikke huske hvornår vi lavede overdækningen, men det er vel omkring 10 år siden.

Ude fra Haven ses hele terrassen og den lille havedam.
Det er kun 2/3 af terrassen der er overdækket. Jeg kan ikke huske hvorfor vi ikke overdækkede det hele dengang, men i dag drømmer jeg om, at få det sidste med også.

Under den overdækkede del har vi selvfølgelig vores 'spiseplads' og grillen.
Jeg er vild med det overdækkede, det gir en helt speciel atmosfære. . . og så kan man jo også sidde her i regnvejr.
Det hvide hus bag stakittet er vores nabo. Godt nok bor vi på landet, men lige her er der kun 5 meter mellem vores gavle på husene. Det er meget tæt, men det er nogle skønne naboer, og der er ingen problemer der. Dog er det os der har sat stakittet op. . . det gjorde vi da vi lavede terrassen. Da vi flyttede hertil, var der helt åbent over til naboen - lidt privatliv vil man jo gerne ha :o)

På den ikke overdækkede del er der en helt anden atmosfære. Her sidder vi ikke nær så tit, men når man trænger til at blive kølet af i den bagende sol, så er der godt her.
Vi valgte, at sætte et glasparti op mellem den overdækkede og den ikke overdækkede del, og det gør en kæmpe forskel. Her blæser det 90 % af tiden fra vest, og det vil vi da gerne sidde i læ for. . .

Vi har også den skønneste aftensol her, som dog nogle gange kan blive lige skrap nok når vi spiser. . . så har vi et forhæng vi hænger op i vinduespartiet, og det kan gi et helt maleri nogle gange :o)


Og så er der den lille havedam, som jeg synes er et must ved en terrasse. Det er så berigende. . . bare lyden af vand er så skøn og afstressende. Og alt dyrelivet er herligt at følge med i.
Imellem terrassen og det gamle skur er et stykke med granitskærver og beplantning. Indtil sidste år var der lukket i gavlen på skuret, men det har vi åbnet op og så har vi lavet et 'hemmeligt' rum der :o)

Vi har endnu ikke brugt det så meget, men det kommer helt sikkert. Her er dejligt svalt, fredeligt og 'hemmeligt'. . . ja altså lige indtil naboen stikker hovedet over stakittet ;o)
Alle tingene er købt i Frelleren - stort set - og det er jo skønt for en 'genbrugspige' som mig :o)
11 kommentarer:

 1. Hej Bettina

  Det er altså en fantastisk gennemført havestil du har. Det er en rigtig smuk have og lækker terrasse. Jeg drømmer også om noget afskærmning og overdækning af en slags.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak skal du altså ha :o)
   En overdækket terrasse er ikke til at undvære. . . det ved jeg nu hvor jeg har en :o)

   Slet
 2. Sikke et dejligt hjørne I har her(Jeg fornemmer at alt dette ligger i et hjørne, ud fra de billeder, jeg har set på din blog). Man kan næsten høre lyden af sagte sommerregn på taget, mens man sidder der i læ og hygger. Lækkert med de der ruder, så man ikke mister udsyn. Kan også levende forestille mig lyden af vand, mens man kigger på frøer, guldsmede og små fugle ved dammen.
  Glæder mig til at høre/se jeres erfaringer med den lille hule! En sen aften/nat, med nattergalen i det fjerne og måske en ugle, mens flagermus basker i mørket og I to sidder sammen der i mørket.......

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for dine søde ord, og den meget levende beskrivelse. . . skøn læsning :o)

   Slet
 3. Det var dog en pragtfuld terrasse og hule i har fået der. Jeg kan godt forstå at naboen kigger rigtig tit til jer.
  Jeg kunne godt tænke mig at få at vide hvad det ros "krimskrams" du har omkring stenen er for noget.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar :o)
   Krimskramset omkring stenen er krybende timian... som jeg også har skrevet i en kommentar på din blog :o)

   Slet
 4. Altså hvor har i mange dejlige steder i kan sidde. Det er bare guld værd i en have, for hvert sted har hver sin udsigt, og man oplever haven på en ny måde alt afhængig af stedet man sidder.
  Hvor er den yndig jeres lille havedam :-D
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 5. Tak for din søde kommentar. . . og det er nemlig rigtig - man skal ha masser af siddepladser i haven :o)

  SvarSlet
 6. Ja skønne siddepladser har I mange af, det må jeg sige. Det ser supergodt ud det hele. I det hus vi boede før var der også overdækket terrasse, det kan jeg godt savne her, men så lukker vi for lyset ind til stuerne, desværre.

  SvarSlet
 7. Hej Betina
  Jeg synes din have er skøn. Jeg er især interesseret i at få din hjælp til hvilken slags beplantning I har i grantskærverne på billedet nr 3 fra neden. Et par græsser af en slags(?) Vil du give mig navnene?
  Tusind tak
  Mvh
  Lone

  SvarSlet
 8. Hej Lone.
  Tak for din søde kommentar, og velkommen til :)
  Jeg har været i arkivet med plantenavnesedler, men jeg kan simpelthen ikke finde noget på de små græsser. . . desværre.
  Men de er skønne, flotte og helt fløjlsbløde :)

  SvarSlet