søndag den 17. marts 2013

Den vilde have. . .

Jeg har før fortalt om, hvordan vi i 2004 fik 400 m2 ekstra jord. Vores have grænser op til en mark, og de 400 m2 er et indhak i marken. For at gøre det nemmere for landmanden, er man vel blevet enige om engang, at de 400m2 sku lægges til marken. Da vi fandt ud af, at vi havde de ekstra m2 ville vi selvfølgelig gerne ha dem igen :o) Vores nabolandmand er så flink, så det var ikke noget problem overhovedet. Jeg kan da godt se nu, at de har lidt problemer med det indhak der nu er blevet igen - især når deres maskiner bliver større og større. Men til gengæld har det så kostet os en del bøgeplanter da de var små, fordi han ikke helt har styr på gødningen :o) Det går også af og til galt med vandingen når han ikke får indstillet vandingsmaskinen til at stoppe det rigtige sted - så skal jeg hilse og sige at haven bliver vandet. . . men pyt, vi er rigtig glade for vores ekstra kvadratmeter :o)
I 2004 var det min mand der havde tre drømme han udlevede på vores nyerhvervede jord. En hønse/andegård, et drivhus og en havedam.

Hønse/andegården blev lavet til højre på stykket.

Drivhuset blev placeret midt i, og havedammen blev lavet til venstre for drivhuset. Havedammen - som nu er opgraderet til en sø ;o) - ligger udenfor Den vilde have.

Der sker jo ofte det, at når man har fjerkræ, så har man også rotter. Mus er en  ting, men rotter. . . det ku vi ikke leve med, så allerede i juni 2005 var hønsegården væk. Der kom flis i hele stykket, og så plantede vi hvad vi sådan lige havde, og hvad vi ku 'nasse' os til. Sådan bare hist og pist uden ret meget system, deraf navnet Den vilde have :o)

Drivhuset fik dog lov at blive stående :o) Læg mærke til den lille Troldepil til højre i billedet. . .

En kold februar dag i 2008 besluttede jeg mig for at få lidt mere system på det. Jeg flyttede egentlig ikke så meget rundt på planterne, men lavede en sti igennem det hele.Allerede i august måned samme år så det knap så vildt ud :o)


Og Troldepilen er pludselig ikke så lille længere :o)

Når vi sidder på bænken her, så er det aftensolens sidste stråler der rammer os - og det er ren nydelse :o)

Billederne jeg tog sidste år er allerede fra 3. maj, så der fornemmer man ikke rigtig hvor tæt og dejligt grønt det er blevet. I stedet kommer her en række billeder fra 21. juli 2011.
Troldepilen anno 2011 :o)

Dog skal der lige et billede med fra 3. maj sidste år. Jeg elsker når alle Primulaerne står med deres skønne farver, det er lige hvad jeg har brug for ovenpå en farveløs vinter :o)
Og heldigvis vil de snart glæde mig igen - vi skal bare lige over en snestorm og sådan lidt. . . ;o)
13 kommentarer:

 1. Hej Bettina
  Hvor ser det godt ud - I har da virkelig forstået at skabe stemning. Godt I kunne beholde drivhuset, når i nu "blev tvunget til" at måtte nedlægge hønsegården.
  God søndag
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha :o)
   Drivhuset er vi rigtig glade for. Det er dog nu blevet til Driveren, og der dyrkes kun afslapning der nu :o)

   Slet
 2. Sikke en forvandling. Det er sjovt at se billederne fra hele forløbet, og jeg er glad for at få lov til at føle et længere forløb. Ofte er der fokus på make-over-projekter, men vi havefolket ved godt at det er en lang proces at forme en have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :o)
   Jeg kan også bedst li forvandlingsbilleder af hele forløbet - så får man det hele med :o)

   Slet
 3. Hvor er det fint! Tænk at man sådan lige kan få nogle ekstra kvadratmeter "forærende":-) Sjovt at se udviklingen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha :o)
   Ja det var noget af en gave vi fik der :o)

   Slet
 4. Hvor må det være skønt, sådan at finde ud at man har yderligere 400m2 have. Det sker nogle gange for mig i mine drømme :-)
  Og hvor er der blevet frodigt og grønt i din vilde have. Det må være et skønt sted at stresse af.
  Troldepilen var vist et godt valg der, for hvor er den blevet et stort og flot træ på så relativt kort tid.
  Knus :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var altså ikke så ringe endda med et ekstra stykke have :o)
   Det er blevet et rigtig dejligt område, og jeg elsker at sidde på bænken og de solnedgangen :o)
   Troldepilen var bare en lille pind da vi plantede den, så ja den er ret hurtig :o)

   Slet
 5. Hej. Det var vel nok rart at se på noget grønt. Her hos os er det hele hvidt! Jeg er overrasket over, at troldepilen vokser så hurtigt og bliver så stor. Jeg ved ikke hvorfor, menjeg troede den var meget langsomtvoksende. Det var sjovt at sammenligne dine billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu er jeg altså træt af at kigge på sne, så der sku noget grønt til :o)
   Troldepilen er en af de hurtige. Det vidste vi ikke da vi plantede den, men det gør nu ikke noget :o)

   Slet
 6. Hej Bettina.Sikke en forandring på få år.Det ser dejligt frodigt ud nu.Dejligt lige at få en ordentlig bid have mere at boltre sig på.God dag til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha :o)
   Vi er rigtig glade for vores ekstra stykke have. . . tænk alt det vi ikke havde haft plads til ellers ;o)

   Slet
 7. Sikke en masse dejlige billeder. Jeg har også nogen trofaste primula, nogen gamle sorter. Men de nyere, har jeg ikke held med.

  God påskemandag.

  SvarSlet