lørdag den 27. oktober 2012

Sneglehegn. . .

Da vi fandt ud af, hvordan haven blev invaderet af dræbersnegle hver aften ved skumringstid, besluttede vi, at det var et sneglehegn der sku til. Det der med at gå ude og samle snegle HVER aften for at holde dem bare lidt nede - det var ikke mig - så har jeg altså andet at bruge min tid på. Og bare lade stå til, det ku vi heller ikke.
Min mand har nogle 'forbindelser' der gjorde, at vi fik hegnet til en rimelig pris. Ellers havde vi nok overvejet en ekstra gang, om det var det vi sku gøre, for det er en ret bekostelig affære sådan et hegn.
Det er lavet af galvaniseret stål, i stykker af 1 meter x 33 cm. Bøjningen er 7 cm. og ca. 50 grader. Og så er de gravet 10-12 cm. ned i jorden. I alt har vi 120 meter.

Og sådan ser det ud. . . :o)

For at gøre arbejdet lidt nemmere, brugte vi (læs min mand (o:) en kantskærer til at lave en rille med.

Det var noget nemmere end at bruge en spade.

Der er lavet en rille, og hegnet er klar til at blive banket ned. Når man ser dette billede, fristes man til at sige: Kan I huske dengang det var varmt, og jorden var tør. . . he he :o) Men det var altså også tilbage sidst i juli vi havde gang i dette projekt. . .

Og nogenlunde sådan ser det ud, når de er banket på plads. Det kræver jo selvfølgelig, at vi holder øje med at hækken ikke vokser ud over, eller at græs og ukrudt ikke hænger ind over kanten. For det skal de små bæster nok finde ud af at udnytte. . .

Jeg sku jo ha før og efter-billeder, og så gik det op for mig, at jeg aldrig havde taget billeder fra denne side af huset før. Så jeg gik lidt bananas, og tog rigtig mange billeder - men bare rolig, dem skal jeg nok forskåne jer for ;o) Til venstre er det mit lille gamle uundværlige skur, og det forpjuskede ved siden af, er der hvor 'Den grønne hule' gemmer sig. Det kan anbefales, at prøve at se sit hus og haven fra andre vinkler end det man plejer!

Og her er det så hele matriklen uden sneglehegn - ret så markeret af bøgehækken :o)

Åhh min stakkels mand han knoklede i sommervarmen :o) Vores grund bugter sig noget, og det kan ses på sneglehegnet her. . .

Og her kan det ses på hækken - sjovt, for sådan ser vi det ikke inde fra haven :o) Det store træ til venstre for Driveren er en troldepil. Jeg ved ikke hvad der er sket med den i år, men det er kun halvdelen der er kommet blade på. Håber den kommer sig helt til næste år. . . Sneglehegnet pynter da ikke ligefrem, men på afstand er det ikke helt tosset. Mon ikke også det falmer eller patinerer med tiden. Jeg har dog hørt nogle gå forbi, der snakkede om at det lignede en fæstning - he he, det er det jo også - i hvert fald for sneglene :o)


Alt sammen på grund af disse grådige bæster. Men med mindre de kravler over hustage og stakit, så sku vi være sikre inde i vores fæstning nu :o) Det ved man jo selvfølgelig aldrig. Jeg havde også en forestilling om, at de ikke ku li at kravle i flis og granitskærver, men det generer dem ikke. Vi finder stadig af og til en enkelt snegl, men de var jo også i haven inden vi satte hegnet op. Og der er nok også knækket nogle æg undervejs. Men i det store hele, så er jeg vældig tilfreds med at det var det vi valgte. Jeg tror på, at det holder dem ude, og sku vi alligevel finde en enkelt snegl, så overlever jeg nok det :o)

24 kommentarer:

 1. Hej Bettina
  Tillykke med det fine sneglehegn - det ser rigtig godt og tjekket ud, smart at bruge kantskæreren til at lave rillen.
  Jeg sidder og bliver nærmest inspireret ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha :o)
   Fint hvis det har inspireret dig lidt :o)

   Slet
 2. Sandelig noget af et projekt med så mange meter hegn, men det er åbenbart nødvendigt hos Jer.
  Håber det virker efter hensigten.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg også, men indtil videre har det virket efter hensigten :o)

   Slet
 3. Gode billeder.
  Held og lykke med sneglehegnet.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha... og også en dejlig aften til dig :o)

   Slet
 4. Ja det var noget af et projekt, jeg kunne også bruge sådan et, men vi har marker hele vejen rundt og ingen gode forbindelser, så vi må selv fortsætte myrderiet. Vi har brugt meget tid på det i sommer, nærmest en time hver om aftenen, det er surt.
  For nogle år siden var det helt tosset, men så forsvandt de nogle år, nu er de her igen. Jeg håber, at de går deres vej igen, naiv som jeg er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er træls at være så hårdt ramt som I også er. Jeg har godt nok hørt flere fortælle, at det er meget forskelligt hvor slemt det er fra år til år. Men vi kan da håbe at de en dag blir væk for aldrig at komme tilbage :o)

   Slet
 5. Håber det lykkes med hegnet. Jeg har et lille af slagsen i køkkenhaven og det er rigtig at man skal passe på med ukrudt og andre planter. Sidste år satte jeg nogle potter med georginer i kassen og efter et stykke tid blev der spist af dem, stort spørgsmål indtil vi opdagede at der hang nogle rabarber ind over, så sneglene kravlede op i rabarberne og kom ind på dem måde, træls.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lige på det punkt er de ikke så dumme de snegle... men det er så også det eneste punkt :o)

   Slet
 6. Håber at "fæstningen" løser problemet. Jeg glæder mig til at høre mere om jeres erfaringer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber på det bedste udfald :o)
   Og velkommen til. . . :o)

   Slet
 7. Ej hvor er jeg glad for at jeg fik skubbet til dig Bettina, dejligt at ha' dig tilbage på bloggen... Sikke dog en aktiv indsats I har taget i snegle-krigen, håber I vinder :-)
  Kh Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi vinder krigen - vi kæmper i hvert fald for det :o)
   Og endnu en gang tak for skubbet, det var lige det der sku til :o)

   Slet
 8. Det bliver virkelig spændende, at høre om det så virker, med den store indsats I har gjort!
  Det håber jeg for jer, for det er altså ikke sjovt med de »mider« - hader dem af en sandt hjerte, for de konsumerer virkeligt meget på deres vej rundt i haven. Pøj pøj...

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan høre du også har dem i haven - øv øv.
   Jeg er ret sikker på at det virker, det tager bare lidt tid inden vi kan vide det med sikkerhed :o)

   Slet
 9. Hej Bettina
  Virkelig et imponerende hegn i fik sat op, håber det vil hjælpe.
  Hilsen helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg også, men det er jeg nu ret sikker på - vi må se til foråret når de vågner op igen :o)
   Velkommen til, jeg drøner lige over på din blog ;o)

   Slet
 10. Wow! Sikke et projekt. Jeg har heldigvis ikke det store bøvl med snegle, så det kræver ikke hegn endnu.

  Det er vist første gang jeg besøger din blog. Det bliver bestemt ikke sidste. Tak! Jeg sætter dig på min blogliste med det samme.

  Efterårshilsen
  Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Nyd det så længe du ikke er plaget af dræberne, de er sååååå irriterende :o)
   Velkommen til og tak for de søde ord, jeg drøner også lige over på din blog :o)

   Slet
 11. Sikke et arbejde - hvor er det godt, at I har fået sat sneglehegnet op :-)

  Vi spreder Ferramol flere gange i løbet af sæsonen - det gør vi også, fordi vi kan risikere at få snegle med planterne fra Holland, hvor de har rigtigt mange. Vi ser da også nogle engang imellem. Men kun ganske få. Og det har kun været inden for de sidste to år. Vi flyttede jo efter, hvor der IKKE var dræbersnegle (vi skulle faktisk have boet nede ved Assens, da vi flyttede fra Århus, men dér var masser af dræbersnegle!).

  MEN.... jeg fik mig da godt nok en positiv overraskelse i år, da den landmand, der bor hos os, fortalte, at de nu spredte Ferramol ud på markerne. Det har altid været ren ønsketænkning fra min side, og at de så rent faktisk gør det her hos os, er da helt vanvittigt! Det har jeg aldrig hørt om før. Men de er også ekstremt ansvarlige landmænd :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg drømmer også om, at 'vores' landmand vil sprede Ferramol, for det er jo den rene invasion ude fra markerne. Med tiden er der nok ingen der kan være sneglefri, de bæster kommer jo frem over alt.

   Slet
 12. This is such a good idea to keep those slugs and snails out. It should then be easier work to deal with the remaining ones. I didn't used to get many, but over the last couple of years, I've gotten more and more. This summer the garden flooded, and there seemed to be so many slugs by the end of the summer.

  SvarSlet
  Svar
  1. It's really just an animal that you can't say anything good about, and when they are in such large numbers, it seems hopeless.

   Have a nice day. . .

   Slet