tirsdag den 30. oktober 2012

Det var lig' godt grov'. . .

. . .som vi siger herude på landet i Jylland ;o)

Jeg og familien var på en uges campingferie på Fyn i sommers. Og selvfølgelig sku vi (læs jeg) finde en åben have i nærheden. Vi fandt en på nettet - ja man tar jo ikke på ferie uden den bærbare :o) - og tænkte at det ku vi nok få en hyggelig eftermiddag ud af. Der var ikke mange informationer om haven, og kun et enkelt billede, så vi havde ikke de store forventninger. Men hold da op. . . der blev vi overraskede :o)
Billederne taler for sig selv, så dem skal I bare ha lov at nyde - og der er mange - men ha lige med i tankerne hvad jeg fortæller her!
Havens ejer er en mand først i 70erne, og han passer det hele selv. Han har bygget haven op sammen med hans kone over mange mange år, men hun er nu død. Han havde i mange år et ønske om at holde åben have, men det ønskede hans kone ikke. Da han så blev alene, tænkte han at nu sku det være. Han fortalte at han har besøgende hele sommeren, og der kommer busser med store grupper af haveinteresserede. Endda helt fra Norge og Sverige kommer de for at se haven.
Ta et kig på billederne, så forstår I nok hvorfor jeg siger: Det var lig' godt grov'. . . ;o)

29 kommentarer:

 1. Hold da op en imponerende have. Kæmpestor og fantastisk velholdt. Passes den virkelig af en enkelt ældre herre? Måske kunne man lokke adressen eller linket ud af dig... Det ser ud som et rigtig fint udflugtsmål, hvis man er på de kanter.

  SvarSlet
 2. Imponerende, så stor, smuk og velholdt haven er, når man tænker på, at der kun er en´ person til at holde den :-) Hvor er det frisk gjort af den mand, at forfølge sin drøm om at åbne haven, men måske samtidig en måde at komme videre på, efter tabet af konen - stor respekt uanset hvad.

  SvarSlet
 3. Godaften.Ja! jeg siger som Rikke.Det er da en fantastisk have.Og når du så fortæller at manden selv passer den,er det endnu mere imponerende.Jeg vil også meget gerne have addr.
  Tak for de dejlige billeder Jette

  SvarSlet
 4. Ja, det var li' godt' grov...!!!! Og du er sikker på I har været på Fyn??? Hold da maule hvor ser det godt ud, vil du fluks ryste op med et navn og en adresse så den have kan komme på tour-planen for næste sæson. Fantastisk hvad vi har af perler i dette land og du skal have tak fordi du inviterede os med indenfor :o)

  SvarSlet
 5. Hvor ser det godt ud og fantastisk at han ene mand kan klare at passe haven i den stand. Jeg kunne da også rigtig godt tænke mig at vide, hvor den ligger :-)

  SvarSlet
 6. Tak for turen, rundt i den helt fantastiske have ;O) . Tænk at have været med til at udvikle og leve i denne skønne oase gennem et langt liv, og så nu dele sin passion med os andre RESPEKT ;O)

  SvarSlet
 7. Hold da op! Sikke en flot have. RESPEKT! Sådan en have vil jeg også have, når jeg bliver 70.

  SvarSlet
 8. Det er jo ikke en have, men en park. Hold da op, hvor er der mange elementer og hvor er det velpasset. Jeg kan godt forstå det trækker folk til fra nær og fjern.

  SvarSlet
 9. Ja det var ligodt grov, det må jeg give dig ret i, tænk at han kan passe alt det selv, imponerende. Det er da lige til en Søre Ryge udsendelse. (godt konen døde) ikke pænt sagt, men så kunne andre også få fornøjelse af haven, når han nu gerne vil vise den frem.
  Så kommer mit spørgsmål hvor ligger haven? Jeg er jo fynbo, så måske en gang, jeg kan få tid. Lysten er der i hvert fald.
  Tak for turen

  SvarSlet
 10. det var sgu' en af de flotteste have jeg nu har set til dagens dato !!!!! shit... for en pæn orden i denne have !!
  manden har sans for detaljerne :)

  SvarSlet
 11. Åh tusind tak for gensynet den have har jeg også besøgt for 2-3 år siden og allerede ved det første billede sagde ja det er den have den er fuldstændig guddommelig ( det var en havetur jeg havde arr. sammen med at par andre haveveninder)Men nogle rigtig gode billeder du fik med derfra, tror skisme ikke engang jeg havde kamerea med dengang, så RIGTIG dejligt og se den igen , der må jeg vist over igen, kan se at Jette også vil, så måske vi kunne lave en blogger tur dertil.. kunne være sjovt så vidt jeg huske afholdte han også selskaber på hans terasser som han havde lavet til dette formål.. Ja meget imponerende hans livsværk.. Mange hilsner fra Helle som lige drømte sig tilbage..

  SvarSlet
 12. Det er jo ikke en have - det er en park! Hold da op et arbejde at holde den. Græsplænen ligner jo en golfbane, og jeg kan godt forstå at han gerne vil vise haven frem.

  SvarSlet
 13. Jøsses siger jeg bare. Den er godt nok flot. Imponerende. Altså de græskanter de er dog godt nok skarpe. Godt gået. Skøn have.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
 14. En drøm af en have. Den står mål med langt de fleste parker.
  Kunne vi ikke få adressen. Det kunne jo give anledning til et besøg.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
 15. Hej. Det ser vel nok smukt ud. Gode billeder af en flot have!

  SvarSlet
 16. Tak for alle de fine kommentarer :o)
  Jeg havde bare lyst til at dele det med jer, og troede da ikke at der blev så stor interesse om det - dejligt :o)
  Jeg har rodet rundt på internettet, og har fundet haven igen. Da jeg fandt den på internettet i sommerferien, var det gennem sådan noget turist-noget, og nok derfor var der ikke så mange oplysninger. Men nu har jeg simpelthen fundet hans hjemmeside, og der er alle de oplysninger man har brug for.
  Og som nogen har foreslået, så er det jo et perfekt mål for en tour næste år :o)
  Hjemmesiden hedder:

  www.kongsdalaabenhave.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det link, det er jo ikke langt fra motorvejen, der kører vi lige forbi når vi skal besøge min mor, så måske en dag.
   Vil du have noget af min plettede tvetand, jeg tror godt jeg kan sende lidt til dig, har kigget efter den i dag.

   Slet
  2. Åh vil du det, det kan jeg da ikke sige nej til :o)
   Mon jeg har noget i min have du kan få i bytte, så må du i hvert fald sige til :o)
   På forhånd tusind tak, og ha en go aften :O)

   Slet
  3. Jeg sender en bid af den plettede tvetand på mandag. Så kiggede jeg ind hos dig, jeg synes, jeg kunne huske, du havde noget at bytte med, men hvad var det. Jeg ville til at kigge i dit stenbed, men så fik jeg øje på din hvide anemone den dobbelte. Hvis du kan undvære en bid af den, vil jeg blive glad. Jeg kan huske, jeg var misundelig på den i foråret, og jeg kan se, at den breder sig godt.
   Også god aften til dig :)

   Slet
 17. Hilde mænd for en have! Sikke et livsværk at bygge op. Det ene billede flottere end det andet! Guddommelig er et godt og dækkende ord, Helle! Jeg er da måbende målløs over sådan en rigdom og 1000 tak Bettina for en fantastisk tour de Paradis!! :0)) (Jae og for adressen!)

  SvarSlet
 18. Det må være ham, der ofte har været i vores lokale aviser (jeg bor på Nordfyn) - ja, sikke en have. Utroligt, at han kan holde den så flot.

  Kh. Marlene (Staudefeen)

  SvarSlet
 19. Nå ser lige, at du har lagt linket ind - jo, det er ham, og han bor kun små 5 min. fra mig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg ku også se på hans hjemmeside, at han har været med i en tv-udsendelse. Men det forstår man jo godt med den have :o)

   Slet
 20. Ja, vi har i den lokale havdekreds lige arrangeret en tur derover næste år, så jeg kan se at vi godt kan glæde os....

  SvarSlet
  Svar
  1. I kan bare glæde jer ja, det er en helt igennem fantastisk have. Og et perfekt udflugtsmål :o)

   Slet
 21. Ved du godt at din blog deler navn med denne side: http://www.moellebakkehaven.dk/
  Jeg fandt den ved et tilfælde da jeg søgte efter denne side på google.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er jeg helt klar over, det er nemlig min hjemmeside :o)

   Slet
 22. It looks like a good garden to tour, and it has lots of unique features. When I see how nice and clean he keeps the edges between his large garden and lawn, it makes my edging task seem easy.

  SvarSlet
  Svar
  1. The garden is amazing, and when you know that it's one mans job it's even more amazing :o)

   Have a nice day. . .

   Slet