søndag den 18. december 2011

Pæonititis og stedsegrønt...

Ja så blev jeg også ramt af den berygtede pæonititis :)
Det er også svært andet, når man blogsurfer for tiden... men helt galt gik det da jeg besøgte Pæoneksperten... SUUUUUK hvor er der mange skønne pæoner :)
Jeg har som før skrevet kun én i min have - eller det vil sige én slags, men 5 steder i haven. Men den er nu også rigtig skøn... se selv :)

Den har den klareste farve, og nogle kæmpestore blomster. Og jeg forundres hvert år over hvordan alle de fine blomsterblade kan være inde i den forholdsvis lille knop. Den er meget blomsterrig, og jeg har aldrig haft nogle problemer med den.
Jeg har ingen idé om hvad den hedder, men har set en der ligner... Old Faithful... og så alligevel ikke. Men uanset hvad den hedder, så er den stadig skøn :)

Der stod et eksemplar her i haven da vi købte huset for 14 år siden. Da anede vi intet om de forskellige planter, så vi gravede og flyttede rundt som vi havde lyst. Det var ikke altid vi fik det hele med, så derfor har vi nu 5 eksemplarer :)
Efter at ha læst lidt om pæoner, føler jeg mig mere eller mindre heldig at de alle har overlevet min uvidenhed :)
Jeg er glad for alle 5 jeg har, de lyser så dejligt op... men hvis min pæonititis stadig er i udbrud næste år, så kommer der helt sikkert flere til samlingen :)
Alle 5 står i det vi kalder Den vilde have. Der er ikke så mange farver, så pæonerne er perfekte her. Til gengæld er der meget stedsegrønt, og det nyder vi godt af i den ellers kedelige periode.

Her kommer nogle billeder fra Den vilde have. Jeg synes selv, det er ved at være helt godt... det jeg ikke kan li på disse billeder, er den lyse flis. Vi fik et nyt lag på her i efteråret, men allerede næste år ser det meget pænere ud igen :)

Indgangen til Den vilde have, og markerne i baggrunden.

Dejligt grønt...

Under den store troldepil står en af pæonerne, og forrest i billedet står to mere...


Siddepladser skal der til, og bag bænken står endnu en pæon...

Tilbage igen...


Og her ligger Driveren så... med Søen og Søpavillionen i baggrunden... jo jo, fint skal det være :)

11 kommentarer:

 1. Hej Bettina
  Super dejlige billeder fra din have, som man kun kan blive inspireret af.
  Fortsat god 4. søndag i advent.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 2. Uha ja, Poæonekspertens hjemmeside er et farligt sted, hvis man er modtagelig for den berygtede pæonitis. Endnu et savlende offer ;-)

  Hvor ser din have altså bare tjekket ud. Det må være skønt med alle de stedsegrønne på denne årstid.

  Knus
  Signe

  SvarSlet
 3. Der ser bare fint ud hos dig.

  Pæonitis skal man passe på... det er hyggeligt med et mildt udbrud, men når man drømmer og tænker på disse skønne planter hele tiden, selv her tæt på jul, så er man vel hårdt angrebet.

  SvarSlet
 4. Ja fint skal det være, og det er det. Det ser rigtig godt og tjekket ud og slet ikke vildt, men der var vist en begrundelse for at I kalder den den vilde have. Din pæon er så fin, har den en god duft? Du glemte også at skrive, hvilke du ville vælge, hvis din pæonititis stadig er i udbrud til foråret. Det er jo spændende at høre, hvad andre falder for :o)

  SvarSlet
 5. Suk for en skøn farve pæoner du har der. Jeg kan godt forstå at du elsker dem, for de er da pragtfulde :-)
  Og hvor er der dejligt i den vilde have, som jeg bestemt heller ikke synes ser vild ud :-D
  Jeg holder mig langt fra Pæonekspertens side, for jeg vil ikke smittes med den slemme virus I alle har :-D

  SvarSlet
 6. Kirsten Miran: Tak for din søde kommentar, og go 4. søndag i advent til dig også :)

  Signe: Jeg overvejede det også mange gange inden jeg gik på besøg, og jeg vidste nok at jeg ville blive 'befængt' men jeg gjorde det altså alligevel :) Det er rigtig dejligt med de stedsegrønne lige nu, dem kan man ikke få for mange af :)

  Frk. Anemone: Ja man skal passe på de der virusser... nu må vi se til foråret om jeg stadig er smittet til den tid :)

  Høneballehaven: Det er navnet Søpavillionen der er 'fint', men jeg har det med at finde på navne :) Den vilde have er ikke særlig vild længere nej... historien er at der hvor Den vilde have er nu, der var der engang hønse/andegård med vand og det hele. Sådan noget tiltrækker rotter, så vi fjernede det hele. Tilbage var et stykke jord som vi ikke lige vidste hvad vi sku gøre med. Vi købte nogle billige planter, og vi fik vidst også nogle foræret. Dem satte vi hist og pist indtil vi vidste hvad vi ville med det, og for at få det til at fylde noget. Det så lidt vildt ud - derfor... og navnet hænger altså bare stadig ved :) Min pæon er rigtig fin ja, men har desværre ingen duft. Jeg kan ikke fortælle dig hvilke jeg har forelsket mig i hos Pæoneksperten, for det er stort set alle :) Når og hvis der skal købes nogle må det blive udelukkelsesmetoden... bla de meget dyre. Jeg var ikke klar over at man ku få blomster til den pris :)

  Hanne: Ja jeg er ret så glad for mine pæoner, det er en skøn farve :) Tænk dig om en ekstra gang inden du besøger Pæoneksperten... som du allerede ved så kan det være farligt :)

  SvarSlet
 7. Skønne sunde og frodige Pæoner du har - spændende om de får følgeskab af et par fætre og kusiner i næste sæson :o)
  Buen ind til driveren er jeg da også heeelt forelsket i - smuk have :o)

  SvarSlet
 8. Gode billeder.
  Hvor har du dog en smuk have.
  Skøn farve dine Pæoner har.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 9. Helle: Ja jeg er også helt godt tilfreds med mine pæoner efter den behandling de har fået :) Lur mig om ikke de får følgeskab næste år :) Buen er egentlig lavet fordi der imellem alle de mange bøgeplanter vi købte da hækken sku plantes var to blodbøgeplanter. De sku da bruges til noget særligt, og det blev til buen... som har et skelet af rionet :)

  Landbohaven: Tak for dine søde kommentarer... :)

  SvarSlet
 10. Hej Møllebakkehaven og familie
  i ønskes en rigtig glædelig jul og godt nytår, din blog blir' også spændende at følge i det kommende år...

  SvarSlet
 11. Det er da den ideelle vinterhave med alle de skønne stedsegrønne, du har. Jeg er jo ret vild med buksbom, så jeg savler over dine store flotte buske ;-)

  Kan godt lide den måde, du har ruminddelt din have.

  Kh. Marlene

  SvarSlet