torsdag den 8. december 2011

Et vissent spørgsmål...

Jeg er blevet ret vild med graner, og har efterhånden nogle stykker i min have. En gran er ikke bare 'et grantræ'... har jeg fundet ud af med tiden :) Der er så mange at vælge imellem, og jeg skal da helt sikkert ha mange flere :) Og så er de jo helt uundværlige her i vinterperioden... En af mine ynglinge er den slanke blyant-ene, som jeg har 4 af. De står 2 og 2 forskellige steder i haven.

Her står to af dem og soler sig ved siden af blodblommen... ja den kan man så ikke lige se her :)

Men ohh skræk og rædsel når man ser på den anden side... og her kommer det 'visne' spørgsmål...
Sådan har den set ud siden foråret, og jeg synes absolut ikke det ser pænt ud. Jeg gætter på det er forårssolens skrappe stråler der er skyld i det, men jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre ved det.
Skal jeg lade det være som det er, og vil nye grene så dække det engang?
Skal jeg klippe det visne af, og så kommer der nye grene der?
Eller skal jeg klippe det af, men så blir der et 'charmerende' hul tilbage?
Som sagt så synes jeg ikke det er pænt som det er nu, men jeg har heller ikke turde klippe det af, hvis nu det blir endnu grimmere...
Nogen der har et bud??? :)

7 kommentarer:

 1. Ja det ser jo ikke så godt ud, jeg har ingen bud på, hvad der skal gøres. Mon ikke vi skal forlades os på Anne Marie fra Lønbæk. Hun skriver nok til mig, hvad du kan gøre. Så får du svaret her.

  SvarSlet
 2. Jeg kan ikke hjælpe. Håber der er en eller anden der kan give dig svar.

  SvarSlet
 3. Ja så har vi hjælpen fra Anne Marie:

  Hun skal klippe alt det visne væk og bortskaffe det, da der kan opstå smitsomme svampe i de døde grene/nåle. Det kan meget vel være sol i frostvejr, som giver svidninger. Det kan måske undgåes ved at skygge den del af planten når det er barfrost og sol samtidig, med tyndt skyggegivende net,sisalsæk eller noget andet der let kan fjernes, når risikoen mindskes. Planten vil selv lukke hullet, eller man kan binde et par grene sammen for at dække stedet.
  Jeg kan ikke kommentere direkte, da jeg som blog-amatør ingen konto har.
  Hilsen Anne Marie og Lisbeth :o)

  SvarSlet
 4. Ih hvor er det skønt, at der er nogen derude der ved noget om sådan visne ting:):) Det er da utroligt hvad man kan få af hjælp her i blogland.

  Jeg har også thuja der er flotte udenpå, men kigger man nærmere ser de ud som dine slanke ene. Men tror faktisk, at det er sådan de gør.
  Men kønt er det ikke.

  Mange blæsende hilsner herfra
  Lise Lotte

  SvarSlet
 5. Hej Bettina
  Hvor har du mange fine planter i din have. Dejlige billeder.
  Tak for de søde kommentarer.
  Jeg har i dag lagt dig på min blogliste,så kan jeg hurtig følge med når der sker noget nyt på din blog.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 6. Lisbeth : Hun er da fantastisk hende Anne Marie - sådan en havedoktor på nettet :) Hils hende og sig tusind tak for hjælpen... nu ved jeg hvad jeg skal gøre :) Og tusind tak til dig for at være 'mellemmand', det er sødt af dig :)

  Påfuglens hemmelighed : Ja det er helt utroligt... tænk at der findes sådan et fantastisk sted med så mange mennesker der er villige til at hjælpe... det er dejligt :)

  Kirsten Miran : Tak skal du ha :) Du er også på min blogliste, så jeg følger dig... :)

  SvarSlet
 7. Ups... jeg glemte dig Landbohaven :) Det gør ikke noget at du ikke ku hjælpe, jeg har fået svaret andetsteds fra... he he :)

  SvarSlet