fredag den 9. december 2011

Klematisdrømme

Jeg kom tilfældigt forbi en internetside med salg af klematis igår. . . og så var jeg solgt :)
Jeg har ellers haft en periode hvor jeg har været rigtig træt af mine klematis ! Da vi i 2004 lavede en 'rumopdeling' med rionet plantede jeg - så vidt jeg husker -  28 klematis i forskellige farver. Navnene har jeg for længst glemt, men det så i hvert fald godt ud :)
Meeen så var det at de begyndte at få visnesyge, og det slog mig helt ud. Jeg prøvede i nogle år om ikke det sku blive bedre, men ak nej. Så derfor besluttede jeg at de sku væk, og i stedet sku der plantes kaprifolie. Doven som jeg var tog jeg den nemme vej. . . de var ret besværlige at grave op da der var tæt bunddække under, og jeg havde læst at man ikke måtte klippe dem for langt ned, for så ville de ikke skyde igen. Det troede jeg på, og klippede dem bare ned et lille stykke under jorden. Der blev plantet kaprifolie, og alt var godt. Lige indtil næste forår, der skød samtlige klematis igen... så de er altså sejlivede :)
De fik en chance til, og nu står de og hygger sig sammen med kaprifolien. Jeg er stadig træt af dem når de får visnesyge, men har nu fundet ud af (ja jeg er nybegynder) at det ikke er alle klematis der får det. Og nu er jeg da godt nok blevet lidt lun på dem igen, og efter at ha set alle de skønheder man kan få, så tror jeg da nok lige at det er noget jeg skal kigge nærmere på til foråret... indtil da vil jeg drømme klematisdrømme :)
Jeg har været i gemmeren og finde billeder af nogle af mine egne... åhh sikke en vitaminindsprøjtning :)Når jeg ser billederne, ku man godt tro at det med tæt bunddække var en dårlig undskyldning. . . men disse billeder er fra da bedet var nyt og alt var godt :)

15 kommentarer:

 1. Jeg kan kun sige, godt du ikke fik slået dem ihjel. De er da smukke. Så må du købe dem med beskæringskode 1 og 3 i stedet for.

  SvarSlet
 2. Jeg kunne da ikke stå for de skønne billeder. Det kan være, jeg skal have mig sådan et fint hegn med klematis. For der er da flotte at se på, sådan i samlet flok.Hold da op godt de ikke døde.

  SvarSlet
 3. Hvor er det skønne billeder :-)
  Jeg er helt vild med Clematis. Det er helt klart en af mine absolutte yndlinge. Men jeg har sloges ligesom dig med visnesyge, og så mit evige problem, at jeg hurtigt får skabt for meget skygge.
  Men jeg er også frisk på at starte igen nu, og jeg købte allerede 3 nye her i efteråret.
  Det var dog en skøn idé med sådan et riohegn. Jeg mangler nemlig gode pladser hvor jeg kan gro dem, så det skal jeg have kigget nærmere på.
  Vi må opmuntre hinanden og dele fif til næste år, så vi kan få et skønt Clematis flor igen :-)

  SvarSlet
 4. Wow, hvor har du mange skønne clematis. Jeg er også vild med clematis. Sidste år gik jeg amok, og købte 10 forskellige. Desværre var der kun to der overlevede vinteren... tror jeg bliver nødt til at prøve igen.
  God weekend :-)

  SvarSlet
 5. Høneballehaven: Ja nu er jeg også glad for at 'massakren' ikke lykkedes :) Du kan tro jeg kun vil kigge efter 1ere og 3ere :)

  Bente: Ja det er lige til at blive i godt humør af :) Lav du dig bare et riohegn, så kan du gå amok i klematis til foråret :)

  Hanne: Tak ska du ha :) Hvor er det ærgeligt at sådan en sød blomst skal ha sådan en dum sygdom!! Ja lad os da slå et slag for klematis næste år - du er jo allerede 3 foran :) Et riohegn kan anbefales, det er lige noget for klematis...

  Gitte: Rigtig træls at der kun var to der overlevede vinteren... jeg synes helt klart at du skal prøve igen :)
  Velkommen på min blog, og også go weekend til dig :)

  SvarSlet
 6. Ja sikke en vitaminindsprøjtning med de skønne skønne billeder - nu kan du få et endnu mere frodigt riohegn med både kaprifolie og clematis, som slynger sig - det er da skønt.
  Kh Helle

  SvarSlet
 7. Helle: Ja mit riohegn er skønt og efterhånden ret frodigt :) Kaprifolien er også dejlig... de flotte blomster der dufter helt fantastisk, og de skønne røde bær bagefter som fuglene er helt vilde med :)

  SvarSlet
 8. Hvor er de dog smukke.
  Vi har kun 1 enkelt Klematis. Efter at have set dine smukke billeder, vil jeg overveje at anskaffe et par stykker mere.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 9. Åhh hvor er de skønne:) Jeg har ligesom dig også købt nogle forskellige clematis....og alle fik visnesyge, så er også lidt småsur på dem. Men ikke mere end jeg nu prøver og så lidt frø af en clematis, som der er en, der har været så sød og forsyne mig med:):)

  Da vi købte huset fulgte der en meget blå clematis med og den er rigtig rigtig gammel og meget smuk, men desværre ser det ud som om den dør lidt hvert år....kan man sige det:) Håber den klarer det, det er den enste clematis, jeg har haft held med.

  Smukke billeder forøvrigt.

  God søndag og mange hilsner Lise Lotte

  SvarSlet
 10. Landbohaven: Tak skal du ha :) Der er så mange skønne klematis at vælge mellem, og du har jo masser af plads, så mon ikke du skal undersøge det lidt nærmere næste år :)

  Påfuglens hemmelighed: Tak skal du ha :) Det er sådan lidt et had/kærlighedsforhold... men har lært at man skal holde sig fra dem med beskæringskode 2, så skal det nok gå :)
  Jeg håber det går godt med frøsåningen... det ku da være sjovt :)
  Jeg ved ikke så meget om klematis, så hvorfor dit gamle eksemplar dør lidt hvert år, kan jeg ikke hjælpe dig med... og sådan kan man godt sige :)
  Held og lykke med den i hvert fald, og go søndag til dig også ...

  SvarSlet
 11. Nu blev jeg lige "sendt" herind fra Høneballehaven - dejlig blog, du har. Har underligt nok aldrig været herinde før.

  Jeg kan se, at du har tilføjet min blog på din blogliste - mange tak :-) Jeg tilføjer straks din (og så kommer jeg ofte herind for fremtiden, da jeg altid pløjer min blogliste igennem ;-) )

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 12. Nå kan se, at der er fejl igen, når jeg klikker på Design - det var der også den anden dag (udbredt problem på Blogger pt. , men de fik det da lavet. Derfor kan jeg ikke tilføje dig, men jeg skal nok huske det, når det virker igen - ellers mind mig lige om det ;-) )

  SvarSlet
 13. Har renset min computer, så nu virker du, og du er tilføjet :-)

  SvarSlet
 14. Hej Marlene...

  Tak fordi du har tilføjet mig på din liste :)
  Jeg er forholdsvis ny her i Blogland, så du har såmænd ikke stået så længe på min liste :)
  Det er en inspirerende blog du har... også om alle de dejlige hvide blomster idag... :)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 15. Selv tak :-)

  Tak - i lige måde.

  God weekend :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet