mandag den 9. januar 2012

Planteopbevaring og lidt mere af min have...

Tit så sætter et projekt gang i et andet. . . sådan er det i hvert fald i min have :o)
Som for eksempel da manden besluttede sig for at lave en lille 'tilbygning' til garagen, fordi han havde den forfærdelige lidelse kaldt pladsmangel - og det er ret forfærdeligt har han fortalt mig :o)
Det ku vi jo ikke ha, så han gik straks igang...

Der var alligevel også så meget græs lige her, så efter lidt opmåling. . . vupti. . .

. . .så stod der en lille 'tilbygning'. Æbletræet blev senere fældet, vi ventede bare lige på at få de sidste æbler med. Det alternative nedløbsrør er også blevet fikset. Og ja, så var der jo en mulighed for mig, for at lave et nyt - omend lille - men nyt bed :o)

Men ak, sikke en stor, sort og bar flade. . . det sku der gøres noget ved. Det er det jeg mener med, at et projekt fører et andet med sig :o) Jeg havde noget tid gået og spekuleret over, hvor jeg skulle opbevare mine selvsåede- og overskudsplanter. De stod bare sådan lidt hist og pist i potter. Det måtte den store kedelige flade kunne bruges til, så derfor. . .

. . . kom det til at se sådan ud. Min søde mand lavede 'bordet' til mig, og med lidt rionet, hulsten og pynt blev det pludseligt noget helt andet at se på. Billederne er emaljeskilte jeg fik i julegave. Der hænger normalt 4 stk. . . hmm ved ikke lige hvad det fjerde laver der :o)

I bunden af 'bordet' er der banket kraftigt hønsenet fast. Så er der et lag armeringsplast og tilsidst et spejdertæppe til at holde på fugten. Jeg har måttet lave lidt justeringer undervejs, men ellers har det fungeret rigtig fint. Jeg vander bare potterne godt, og så står de og sopper lidt i resten af vandet, og kan klare sig selv i lang tid. Da det blev efterår kom der dog mere vand end de ku klare, så der blev jeg nød til at lave nogle små 'overløbshuller'. Jeg havde heller ikke lige tænkt på, at tæppet ku krympe af skiftevis vand og sol, så der er kommet et ekstra tæppe ovenpå der kan tåle at krympe lidt :o)

Det er lige ved siden af flethegnet ind til det stykke af haven, hvor jeg ikke rigtig kan blive enig med mig selv om, hvad der skal ske. . . luksusproblem ;o)

Det hele set sådan lidt på afstand. .

Ja så var det egentlig meningen, at jeg ville stoppe her, men så fandt jeg lige et videoklip:o)
Det gir en fornemmelse af, hvor i haven vi er. . .


14 kommentarer:

 1. Dejlige billeder.
  Det er et dejligt stort plantebord du har fået, dejligt med alt den plads:) Anne Gine

  SvarSlet
 2. Nej hvor ser det hele fint ud, I er godt nok kreative begge to.

  SvarSlet
 3. Hold da op en fin have :-D
  Dejligt bord du har fået lavet.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 4. Sikke dog et skønt plantebord endda med indbygget "vandingsanlæg" - flot :-))

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Skøn have - meget kreativt! Fantastisk plantebord - der ryger garanteret mange timer. En hyggelig pavillon med plads til hygge... Hold op I har nået meget!

  SvarSlet
 7. Rigtigt flot arrangement, dit pottebord. Dejligt at kunne vande det hele på en gang og over lang tid.
  Hvis du eller andre kommer til at mange proff. undervandingstæppe, der ikke kan rådne/krympe el.mugne, kan I bare give en mail. Har en del liggende, der ikke kommer i brug, så det er gratis, kun fragt.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 8. Hvor ser det bare godt ud.
  Fin lille videofilm.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 9. Tak for jeres søde kommentarer :o)
  Jeg syntes også det var rigeligt stort da det blev lavet, men det kan man nu hurtigt fylde op :o)

  Anne Marie: Det var da noget af et tilbud... jeg ser lige hvordan mit primitive tæppe opfører sig, ellers kan det da godt være jeg kontakter dig... tak for tilbudet :o)

  SvarSlet
 10. Det blev da en rigtig sød OG brugbar planteplads I fik lavet der.
  Det vandings-bord-system kunne jeg da nemt forledes til at kopiere......ja ok husbonden skal jo nok med indover selve byggeriet altså ;O)
  Kh Helle

  SvarSlet
 11. Hej. HVor ser det bare godt ud og hvor er det en god udnyttelse af "bar" plads. Du er heldig, at du har fået sådan et fint bord. Mon ikke du har meget "guf" i potterne? Det ser bare så gennemført og tjekket ud det hele!

  SvarSlet
 12. Hvor er det bare en skøn og smart børnehave, du har fået der. Og så ser der så pænt og ryddeligt ud også. Det var virkelig en god idé. Jeg må vist også ned i mit hjørne og se om jeg kan finde plads til noget i den stil :-)
  Og tak for den dejlige tur ved søen, og ja, alt den plads er virkelig en luksusproblem :-D Bare send pladsen til mig hvis du bliver træt af den :-D

  SvarSlet
 13. Hej Bettina
  Hvor er det bare et smart bord ud har fået installeret. Rigtig god ide, når du nu har fået sådan en fin plads.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet