søndag den 15. januar 2012

Siddepladser i haven...

Jeg tror vi er mange, der sidder og 'bladrer' i havebilleder for tiden... og længes :o)
Længes efter forår, sol, sommer, frodighed, masser af grønt og masser af blomster.
Jeg kan også godt li at se på 'udviklingsbilleder' - altså hvor man kan se hvor meget tingene har udviklet sig over en periode.
Og så vender jeg ofte tilbage til billeder fra alle de åbne haver jeg har besøgt. Jeg går lidt amok med kameraet når jeg besøger andres haver, men det er fordi jeg gerne vil ha alle detaljerne med :o) Jeg har fået rigtig meget inspiration fra besøg i andres haver.
Idag faldt jeg over billederne af siddepladser i haven. Jeg kan godt li siddepladser rundt omkring i haven, og synes ikke man kan få for mange - eller det kan man vel nok - men der skal jo være en til enhver lejlighed ;o)

Ude foran huset - det er sådan set vores indkørsel, men den er ca. 10 meter bred, så der er også plads til lidt 'hygge' - står dette sæt. Det lå i containeren på losseren en dag manden var afsted med skrald. Tænk at folk smider sådan noget guld ud! Malingen var afskallet ja, men det er jo lavet af aluminium og forgår aldrig. Vi har ofret en dåse maling på det, og nu står det her og ligner en million ;o)
Det er mod syd, så her er sol det meste af dagen. . .

I forlængelse af indkørslen har vi forhaven. Her har været blomster og andre planter  i massevis, nu ser det lidt mere afdæmpet ud. Jeg må indrømme, at jeg har det lidt svært med forsiden af huset. Det er i 'baghaven' det foregår, og for at forhaven ikke sku se misholdt ud, så valgte vi at gøre det knap så blomsterrigt, men let at passe.
Vi har dog stadig vores lille terrasse, som med tiden gerne sku blive helt grøn af efeu. Det er som med indkørslen mod syd, så jeg tror efeuen har trange kår i fuld sol - men det skal nok komme :o)

Omme på den anden side af huset, har vi Søen. Her har vi opstillet en pavillion, som selvfølgelig hedder Søpavillionen :o) Det er ikke nemt at se på billedet, men det står på sådan et indhak ud i vandet - så det er næsten som at sidde ude på vandet.
Det er det mest fantastiske sted at sidde. Så fredfyldt og afslappende. Der er så meget dyreliv i og omkring Søen. . . det kan kun anbefales at ha en eller anden form for vand i haven :o)

På den anden side af Søen, har vi en granitbænk. Her er også skønt at sidde og kigge ud over vandet.

Overfor Søen, foran mandens tilbygning har vi en bænk. Her kan vi også se Søen - dog på afstand. Men her er dejlig skygge, når det er det man trænger til :o)

Det er et ikke særlig godt billede det her. Det viser ikke omgivelserne, men det er inde midt i mit store stenbed. Det er to rimelig store sten som sagtens kan bruges til siddeplads. Ja de er jo ikke vildt behagelige at sidde på, så det er til de korte pauser :o)

Her siddepladser i Den grønne hule. Her er både sol og skygge, men det bedste er 'hulefornemmelsen'. . . og så selvfølgelig når klatrehortensiaen blomstrer. . . åh hvilken bedøvende skøn duft :o)

Foran det gamle skur. . . her nyder vi aftensolen, og her er dejlig læ :o)
Lige ved siden af er den lille havedam. Jeg kan bruge meget tid på, at iagttage frøer og tudser her - skabninger som de fleste ikke har store tanker om, men jeg synes nu de er søde :o)

I gavlenden af det gamle skur har vi A pindhytt' :o) Det er resultatet af en af mandens spontane ideer. Se her. Vi har ikke fået det brugt så meget endnu, men jeg er sikker på det kommer. Når solen rigtig brænder igennem, så er her dejligt svalt :o)

Vores terrasse har en overdækket del, og en ikke overdækket del. Under taget er vores spiseplads, og jeg ææælsker at sidde her. Der er noget helt specielt hyggeligt ved en overdækning. Vi hygger os rigtig meget sammen med Hr. Weber her. Der er udgang fra køkkenet. Der er dejlig læ. Der er udsigt over det meste af haven og det er lige ved siden af den lille havedam.

På det ikke overdækkede stykke ser der sådan ud. Fordi der ikke er overdækket, er der en helt anden 'atmosfære' - mærkeligt når det er lige ved siden. Stolene er endnu et fund fra losseren. 6 stk. smidt i en container. Malingen er lidt skallet af, men ellers fejler de ikke noget. Der står også to i Søpavillionen, og to i Driveren.

Driveren som vi kalder det, blir brugt til afslapning og ikke dyrkning af grøntsager osv. Her er så skønt - først på året når det stadig er for koldt at sidde ude, sidst på året når det er blevet for koldt at sidde ude, når der kommer en lille regnbyge midt under havearbejdet, eller bare til at sidde og slappe af i. Her er udsigt over Søen og Den vilde have. Her kan jo selvfølgelig godt blive for varmt til at opholde sig, men kaktusserne er i hvert fald vilde med varmen :o)

Ved siden af Driveren er der sørme også en siddeplads. . . ja tænk hvis man blev træt lige præcis her :o) Dejlig sol, dejlig læ og de åbne marker lige bagved. . .

Til sidst for enden af Den vilde have står der en bænk. Her er også dejligt fredeligt, og så kan vi se solnedgangen herfra. . . skøøøønt :o)

24 kommentarer:

 1. Dejlige sommerbilleder! Skøn udsigt over markerne....Det er facinerende, når man bor i en by.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også rigtig glad for 'at bo på landet' :o)
   Der følger så mange dejlige oplevelser med...

   Slet
 2. Hold da op så lækkert. Jeg elsker alle de siddepladser! Og så opfindsomme og forskellige de er. Jeg varmes også, når du fortæller, at det er guld fra Losseren. Heller ikke jeg er for fin til at "handle" der! Hvorfor lade guld gå op i røg, når det kan bruges?
  Ha en god søndag.
  Skipper

  SvarSlet
 3. Tak for din søde kommentar :o)
  Ja man kan undres over hvad folk smider ud nogle gange... men så er det jo godt, at der er nogle som os til at se guldet i det ;o)
  Også go søndag til dig...

  SvarSlet
 4. Gode billeder.
  Hvor har du mange dejlige siddepladser i din have. Jeg synes slet ikke, at man kan få for mange.
  Tak for kiggget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar :o)
   Nej jeg tror heller ikke man kan få for mange siddepladser i haven, jeg har i hvert fald ikke nok endnu :o)

   Slet
 5. Ja du har da mange dejlige siddepladser i din have. Jeg har to granitbænke magen til dine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Granitbænke kan jeg godt li... de har kun et minus - det er sørme koldt for nummeren når de står i skygge :oD

   Slet
 6. Det er da et helt utroligt landsted, I har dér - sikke mange skønne siddepladser og så en hel SØ - med pavillon. Der er godt med inspiration til vi andre i dit indslag her, jeg ville ønske at min have var meget større....

  Ulla

  SvarSlet
 7. Tak for din søde kommentar :o)
  Ja jeg ved ikke hvor meget der skal til for at man kan kalde det en sø, men da en andrik valgte at lande på vores dam, blev vi enige om at den måtte kunne opgraderes til en sø - derfor ;o)

  SvarSlet
 8. Hold da op, hvor har I mange siddepladser og allesammen ser rigtig indbydende ud. Jeg drømmer også om at få mange flere siddepladser i vores have. Så kan man se haven fra flere vinkler og sider og opleve det hele på forskellige måder. Det ønsker jeg mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar :o)
   Ja der er ingen undskyldning for ikke at ta et lille hvil i vores have, med alle de siddepladser ;o)

   Slet
 9. Så blev jeg lige nysgerrig igen - når den nu er opgraderet til sø, er der så fisk i?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo jo der er fisk i, men kun ganske almindelige guldfisk :o) Ja og så nogle der hedder congo-etellerandet (nogle spraglede nogle), og nogle sorte nogle som vi ikke ved hvad er :o) Der er i hvert fald fisk nok, de yngler ret godt :o)
   Men der er også 40.000 liter vand, sååååå.... :o)

   Slet
 10. Hold da op en masse skønne siddepladser I har der, der kan jeg godt nok ikke være med. Er især vild med driveren. Der kunne jeg også godt se mig selv sidde.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar :o)
   Driveren er også en af favoritterne... jeg ville ikke undvære den for noget :o)

   Slet
 11. Hvor har I bare mange skønne siddepladser, wow :-) Og hyggelige er de alle. Jeg er vildt misundelig over at I må tage ting på losseren. Det må vi ikke her. Det er så dumt, og hårdt at måtte gå, når der står et eller andet guld deroppe.
  Du har virkelig en fantastisk have. Og jeg forstå slet ikke at du nogensinde har tid til at sidde alle de hyggelige steder :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar :o)
   Vi må heller ikke ta ting på losseren, men på en go dag kan de godt overtales :o) Ellers skal man bare komme i deres kaffepause, så registrerer de ingenting ;o)
   Jeg bruger heller ikke siddepladserne så meget som jeg gerne ville, og når jeg endelig sidder der, så får jeg som regel øje på et eller andet der lige skal ordnes... kender du det ;o)

   Slet
 12. Så mange dejlige siddepladser.... men jeg gætter på, at med så fin en have, så er det ikke meget i får siddet ned?? :) :) :) Helt vidunderlig sø, og så med de fine udkigspladser i læ for vind og vejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg ku nogen gange godt ønske, at der var mere tid til at bruge siddepladserne... men det vælger jeg vel lidt selv :o)
   Men hvad gør det også når man godt kan li at gå i haven... ;o)

   Slet
 13. Hej Bettina
  Hvor har I rigtig mange dejlige siddepladser i jeres have. Det ser meget hyggeligt ud og skaber stemning rundt om i haven.
  Tusinde tak for din hjælp i forbindelse med mine sølvdimser.
  Da der ikke er glasskåle i mine eksemplarer, har det ikke været lige til at gætte, hvad formålet med dem har været. Først troede jeg, at det måske var et skrivesæt til pen og blæk, men selvfølgelig er det da til salt og peber.
  endnu en gang tak for hjælpen.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord :o)
   Jeg er glad for at jeg ku hjælpe... eller min svigerinde ku :o)
   Det er jo ikke lige hver dag man ser sådan nogle sølvdimser, men søde er de, og nu ved du hvad det er :o)

   Slet
 14. Hold da helt op!!! Hvorfor har jeg ikke opdaget din blog før??? Du starter med den skønneste frø og så kører du derudaf med en million siddepladser i de skønneste omgivelser. Fantastisk med hygge, miljø og øje for detaljer. Jeg vender snarest tilbage og kigger resten af din blog igennem, men lige nu forventes noget aktivitet i køkkenet...;o)
  På gensyn fra fru friis

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er jo forholdsvis ny, så måske derfor :o)
   Ja er min frø ikke skøn... er selv ret vild med det billede - hvis man må være det når man selv har taget det - forestiller mig det må være noget lig paradis for den kære frø :-D
   Tusind tak for de søde ord, og kom endelig igen :o)

   Slet