søndag den 19. februar 2012

Husløg - med og uden stammer. . .

Inde i soveværelset står planterne fra Driveren i vinterhi. Jeg troede det var et helt sikkert sted, men ak. . . 3 af mine kaktusser har fået frost, og er ikke noget kønt syn længere. . . øv øv!
Til gengæld er der en anden af planterne der har det godt der. Den har sikkert et navn, men jeg kalder det bare en 'opstammet husløg' :o) Jeg har ikke før oplevet at de blomstrer, så jeg ved faktisk ikke helt hvad jeg skal gøre når den er afblomstret, men det finder jeg nok ud af. . .
Ude i haven har jeg også rigtig mange husløg. Jeg synes det er en dejlig plante - kræver ingen pasning, minimum vand og så spreder de sig villigt.
Her er nogle af dem jeg har i haven. . .
Stolen var et eksperiment, men nu har jeg da haft den i 4-5 år. Der skal lige fyldes lidt op med friske husløg i foråret, ellers har de det fint der. Stolen er en jeg fik lov til at ta på genbrugspladsen. I bunden er der kraftigt hønsetråd, så et lag filt og husløgene er plantet i muld med grus. . .

17 kommentarer:

 1. Jeg elsker Husløg, simpelthen. Fantastisk når de blomstre. (Har dog aldrig selv haft en´i blomst)Jeg købte jo nogle i Løvbjerg for noget tid siden. Da jeg kom hjem fandt jeg ud af, at de "Husløg" jeg havde købt var dem, der hedder; "Ecneveria", og de tåler ikke frost, men kan bruges i haven som en sommerblomst. Øv jeg havde ellers lige troet jeg skulle få lidt flere ud i haven.
  Den stol du har lavet er da helt aldeles skøn :-D
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ecneveria har jeg også. Første gang jeg købte dem, gik de til i vinterkulden - jeg troede også det var almindelige husløg :o) Klog af skade har jeg taget de tre jeg har i en krukke ind i køkkenet. . . så sku de nok ku klare sig :o)

   Slet
 2. Virkelig løkker stol! Den fra soveværelset ligner en ungkarleplante - det kalder min mor dem.
  God søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg mener selvfølgelig lækker. En eller anden idiot har skrevet Æ på min Ø knap og omvendt....

   Slet
  2. Hvor er det bare irriterende når nogen bytter rundt på tasterne. . . men jeg forstod nu godt budskabet ;o)
   Og tak for navnet - det var rart at få på plads. Jeg har googlet, og mere retteligt hedder det et ungkarletræ. . . men også der forstod jeg budskabet ;o)

   Også go søndag til dig. . .

   Slet
 3. Skøn dekoration du har lavet på stolen :-) Den ide stjæler jeg engang ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Stjæl du bare. . . det er så simpelt at lave :o)

   Slet
 4. Jeg elsker også husløg, men ligefrem at sige at de breder sig villigt, kan jeg desværre ikke. Ved ikke hvad der sker med dem her, men jeg skal holde godt øje med dem...- jo solsortene kan godt lide at vende dem rundt forresten!!
  Jeg har også en gammel stol stående som er planlagt til at ligne din, måske jeg skulle komme igang så den kan blive klar til foråret.
  Den der plante i dit soveværelse elsker jeg også, men har heller aldrig set den med blomst, det er lidt sjovt :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sjovt med de husløg. . . nogle steder er de ikke til at slå ihjel, og andre steder vil de ikke rigtig gro. Min far har efterhånden fået en del af mig, men de vil bare ikke gro i hans have :o) Jeg selv smider spandevis ud. . . ja det er frygtligt at skrive, men jeg kan simpelthen ikke bruge så mange :o) Og som du skriver, så er solsorterne nogle drillepinde - de kan hurtigt få hakket sådan en tue igennem :o)
   Kom du bare igang med din stol ja, det fungerer fint :o)
   Jeg har heller aldrig set ungkarletræet (har jeg lige fundet ud af at det hedder) blomstre, men flot er det :o)

   Slet
 5. Smuk dekoration du har lavet på stolen.
  Jeg mener din opstammede husløg hedder aeonim arboreum
  også kaldet ungkarleplante fordi den er let at passe. Den skal jo ikke vandes så ofte.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha - nogle gange skal der ikke så meget til :o)
   Det er nemlig lige præcis et ungkarletræ, og jeg er så glad for at der er nogle der kan fortælle mig det - så tak :o)

   Også go aften til dig. . .

   Slet
 6. Det er en rigtig fin plante den der ungkarleplante, den kender jeg slet ikke.
  Jeg har tusindvis af husløg, næsten alle ens, de breder sig villigt ud over det hele. Jeg forærer gerne væk d. 19.5. til fru Friis og andre interesserede.
  Sådan en stol kunne jeg også tænke mig at lave, tak for idéen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig en fin plante ja :o)
   Det er mærkeligt sådan en forskel der er på hvordan husløg gror i forskellige haver. Jeg kan ikke slå dem ihjel her - heller ikke fordi jeg vil - og andre steder vil de ikke gro. . .
   Husløg kan man altid forære væk - en blir hurtigt til mange, så mon ikke der er nogle interesserede den 19. :o)
   Du snupper bare ideen med stolen - det er såre simpelt :o)

   Slet
 7. Fint indslag med stolen ;o)
  Smukt med husløget i blomst. Jer læst engang....et sted....at når husløget blomstrer dør det, men at det jo hedigvis forinden har nået at sætte en del aflæggere. Og pyha, for vi vil da ikke undvære husløg i haven, de er skønne.....og sikke mange forskellige der findes, du har også et helt pænt sortiment :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar :o)
   Det er rigtigt at når husløget har blomstret, så visner det ned. Men heldigvis har det lavet en masse 'børn' inden :o)
   Dog er jeg en lille smule i tvivl med mit ungkarletræ. . . for der sidder de jo på samme stamme. . . men det finder jeg nok ud af :o)

   Slet
 8. Hej. Jeg kan også godt lide husløg. Den du har i vinduet er godt nok fin. Noget lignende har jeg aldrig set før. Blomstrer den lige så meget ude om sommeren?
  Fin idé med stolen. Det ser rigtig godt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din kommentar :o)
   Jeg har lige lært her i Blogland, at den jeg har i vinduet er et ungkarletræ :o) Jeg har aldrig set den blomstre før, og det er egentlig heller ikke så godt når de gør det, for så dør den, men heldigvis når de at lave mange 'børn' inden :o)

   Slet