lørdag den 12. januar 2013

Opdatering af Stenbedet i sommers. . .

Stenbedet irriterede mig, og i sommers blev det altså nok ! Irriterede mig fordi det stod halvfærdigt, og havde gjort det i noget tid.

Selve bedet manglede en masse planter og sten. Jeg startede i den ene ende bagerst, og man kan vel godt se hvor langt jeg var kommet på det tidspunkt. . . om til den lille runde gran på hjørnet :o)
Andre planter var blevet for store. Jeg kan bedst li de små stenbedsplanter - det er også derfor det tager så lang tid at fylde bedet op ;o)
Lige bagved roserne - som hedder Gemma - stod en gammel stub fra et hjertetræ der gik ud.
Inde midt i er vores to siddesten, og det så ærlig talt lidt kedeligt ud.

Så er der sket lidt. . . :o)


På pladsen hvor hjertetræet stod, står der nu en Hydrangea paniculata 'Pinky Winky'. Et skønt lille træ :o)


 Sådan så det ud, da jeg købte det i august.Og sådan så det ud i oktober. . . det er da et fantastisk træ :o)

Der blev pyntet lidt ved siddestenene. Et stykke rionet med huller til to zinkhjerter som baggrund. Og en krukke med Japansk blodgræs. Stenene er ikke de mest behagelige at sidde på, men til en kort pause er de super :o)

Jeg havde et lille stykke granit, som jeg synes passede fint ind her. Den lille gran i krukken, er fra et frø fra et andet grantræ vi har. Planterne i bunden ser lidt visne ud, men de skal nok klare sig. De er nogle livskraftige små banditter. Jeg havde først plantet dem i selve bedet, men fandt ud af, at de bredte sig med lynets hast. . . og så var det slut. Men jeg ku egentlig godt li planten, så den får en chance her i krukken. Andre kalder det ukrudt - det er nemlig staudepadderokke :o)

Der er kun én åbning til Stenbedet, og eftersom det er ret stort, så sker det at vi tar en smutvej over bedet. Her har jeg lissom prøvet at vise vejen. . . ;o)

Disse to billeder er fra den del af bedet der først blev beplantet. Det har fået lidt størrelse - selvom det stadig er småt :o)

Disse to billeder er fra stykket jeg lige har beplantet. . . med både sten og planter :o)
Man kan lige ane de små grønne pletter mellem alle stenene, men jeg har jo selv valgt at det skal være de helt små jeg vil ha :o)

Til slut et par billeder af nogle af planterne - her er det en kridhvid Lewisia.

Denne ved jeg ikke hvad hedder, men sød er den :o)

Denne ved jeg heller ikke hvad hedder - eller det gør jeg egentlig nok, for jeg har planteskiltet et sted - det er også et projekt jeg skal i gang med, system i plantenavne ;o) Synes den er sjov med de små gule kugler. . .

Denne ved jeg til gengæld hvad er - det er en Violfrøstjerne i miniudgave :o)16 kommentarer:

 1. Kender godt det med at have halvfærdige projekter og så pludselig bliver det for meget. Du har været flittig og det er blevet et rigtigt flot område. Du må glæde dig til sommer, hvor det hele bliver større og mere frodigt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja men det er SÅ dejligt når man så endelig får det gjort færdigt :o) Jeg glæder mig rigtig meget til sommer. . .

   Slet
 2. Irritationen over ikke-færdiggjorte projekter kan give umådelig megen energi, men jeg er stadigt målløs - først skriver du om tonstunge (i hvert fald næsten) figurer og nu ser jeg kæmpesten i rækker! Har du Obelix gående i baggrunden, eller...?

  Dejlig aften fra
  Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha. . . Obelix, njaaah. . . det er tungt arbejde ja, men det er lavet over længere tid, sååååhhh :o)

   Slet
 3. Hvor er det godt at få gjort halvfærdige projekter færdige :-)
  Kan dog godt forstå, at det tager tid at få plantet så stort et stenbed til med miniplanter. Det ser spændende ud og stenbede er meget fascinerende. Jeg er aldrig nået til stenbedsprojekter endnu, det er jo en videnskab helt for sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ting tar tid ja, men det positive er, at jeg har plads til rigtig mange planter af de små ;o)
   De rigtige stenbede er en videnskab for sig selv ja, men mit er ikke lavet 'rigtigt'. . . det er bare lavet som jeg synes det skal være :o)

   Slet
 4. Det bliver flottere og flottere det bed Bettina.
  Jeg kan godt forstå, at du helst vil have de små planter, men så må du have tålmodighed eller en god pengepung. Din Pinky Winky er stor, den har nok heller ikke været billig.
  Mon ikke din plante er en sølvbynke, det tror jeg. Jeg har nemlig selv fået en forærende i 2012.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha :o)
   Ja tålmodighed er en dyd, men så kan den jo følges med pengepungen :o)
   Jeg har aldrig set en Pinky Winky før, så det med størrelsen ved jeg ikke så meget om. Så vidt jeg husker, så gav jeg 599 kr for den :o)
   Jeg googlede sølvbynke, og det ku godt ligne den. Jeg ku bare ikke lige finde et billede af de specielle blomster. Men indtil videre har jeg noteret sølvbynke - tak for hjælpen :o)

   Slet
 5. Ja det er et smukt og velkomponeret bed Bettina!
  Din Pinky Winky er kun et år og dobbelt så stor som min, der er 2 år gammel! (Hmmm tænker jeg, hvad mon jeg gør galt?)
  Den yndige lille viofrøstjerne du afslutter med, er vel nok smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha :o)
   Som jeg skrev til Lisbeth ovenover, så ved jeg ikke så meget om Pinky Winky. Jeg tror da ikke du gør noget galt med din, mon ikke det bare er fordi man kan købe dem i forskellige størrelser :o)
   Violfrøstjernen er nemlig bare sød ja, og det er derfor jeg er helt pjattet med miniudgaverne :o)

   Slet
 6. Hvor er stenbedet blevet flot. Det har da vist været et stort arbejde. Jeg kan desværre ikke hjælpe med navn på din plante, men den er køn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha :o) Ja der er en del arbejde i det, men det er gjort over længere tid, så det er ikke så slemt endda :o)

   Slet
 7. Det ser nu ud til at du har styr på bedet og som det blev sagt er tålmodigehed en dyd
  Jeg har haft en Pinky Winky i nogle år, den blev flyttet forrige år, men er altid fuld af blomster, med hensyn til størrelsen er der vel også forskel på hvilken jord man sætter den i, min er mere busket end din, og ca. 1 m høj.
  Sjov ide med "smutvejen"
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
 8. Det du har fået færdig ser rigtig godt ud.
  Rionettet og de 2 zinkhjerter er da en god ide`.
  Planten med de gule "bolde", kunne jeg godt tænke mig at kende navnet på. Den er bare skøn.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god søndag.

  SvarSlet
 9. Hej. Jeg synes også at det ser rigtig godt ud. Den hvide lewesia kan jeg rigtig godt lide og også dit smukke træ. Det må være sjovt at gå på opdagelse i din have og blive forundret over alle de små planter, der er imellem stenene.

  SvarSlet
 10. Hej Bettina.Hold da helt op hvor ser det godt ud dit stenbed.Det kan da godt være at det ikke er helt færdigt,med det gør da ikke noget at der er lidt at forandre.
  Er også vild med dit Pinky Winky træ....det er da bare så fint.Det må have været et kæmpe arbejde med alle de sten?
  Rigtig god søndag Jette

  SvarSlet