onsdag den 7. november 2012

Vinterdækning af abetræ og system i plantenavne. . .

Ja nu ku overskriften godt hentyde til, at jeg ville fortælle noget om de to emner, men tværtimod så søger jeg gode råd, tips og tricks :o)

Jeg søger gode råd om vinterdækning af mit abetræ. Eller jeg må hellere skrive vores abetræ, da det er en bryllupsgave :o) Vi er så glade for den, og derfor blev jeg også meget ked af det, da det gik op for mig, at den ikke havde klaret sidste års hårde vinter. Jeg har hvert år når frosten begynder at komme, taget en god bunke halm og pakket op omkring den - til op midt på cirka. Det har den klaret fint, lige indtil sidste år. Brun og kedelig stod den, og så mere død end levende ud. Foråret gik og noget af sommeren, og jeg havde faktisk opgivet den. Men pludselig fik jeg øje på små grønne skud... jubiiii :o)

Nu skyder den med rigtig mange nye skud, og glæden er stor - selvom den nu er kønnest når den er grøn og ikke brun :o)

I toppen ser den dog stadig meget død ud. Billederne er fra i lørdags og der fik vi en ordentlig haglbyge :o)

Uhm. . . dejlige lysegrønne skud. . .

Og mange af dem. Jeg tænker bare på hvordan det vil komme til at se ud med alle de nye skud. Normalt har den en krans af grene ud fra stammen, men nu skyder den jo også ud fra grenene. . . det skal nok blive interessant :o)

Dead or alive. . .

Nå men det jeg søger gode råd om, er vinterdækning. Jeg er selvfølgelig bange for, at det samme skal ske igen, og at den i værste fald ikke klarer det. Hvordan vinterdækker I jeres abetræ - gode råd modtages med glæde :o)

Og så søger jeg tips og tricks angående system i plantenavne. Jeg ved der er nogle af jer der har arrangeret noget i computeren, og det vil jeg også ha styr på i løbet af vinteren. Jeg ved bare ikke helt hvordan jeg skal gribe det an. . . hvordan har I gjort? Bruger I et specielt program til det? Også her modtages tips og tricks med kyshånd :o)