onsdag den 28. marts 2012

Mos i plænen - nej tak. . .

Hvis det nu rent faktisk hed en mosplæne, så var det vel ok - men nu hedder det altså en græsplæne, så derfor helst ingen mos, tak :o)
Det har dog den fordel at det er dejligt blødt at gå på, men så er det vist også det. . .
For 3. år i træk har vi haft gang i vertikalskæreren. Det kan se ganske forfærdeligt ud bagefter, men er nu engang nødvendigt. . . det gik nu ikke så galt i dag :o)

De to første omgange er kørt. Det ligner mishandling, men græsrødderne har godt af at blive luftet. Ulempen ved en vertikalskærer er, at den ikke kan nå helt ud til kanterne. . .

Så har manden været hele vejen rundt. . .

Det ser ikke helt så slemt ud når mosset er revet sammen. . . eller. . . uhhhh. . .

Det var egentlig en dum dag at vælge til at fjerne mos i plænen, for det blæste ret så meget. Så da det skulle samles op fløj det rundt med mostotter, og det kunne heller ikke betale sig at fylde for meget i trillebøren. Men 4½ af disse trillebørfuld blev det altså til. . . ikke noget i forhold til det første år, der blev det til 7 trillebørfuld med top.

Sådan!!! Jeg tænkte, at en tur med plæneklipperen ville gøre underværker. . .

Og det synes jeg da at det gjorde. . . altså ikke fordi det så blev kønt af den grund :o)

Planen var egentlig at gi plænen kunstgødning i dag også, men da meteorologerne har flyttet morgendagens regnvejr til søndag, ja så må det vente. Men det gør nu egentlig heller ikke noget, for desværre skal vi igennem hele turen en gang til - jeg synes stadig der er for meget mos tilbage :o)
Og nå ja, så er det lige de andre plæner også. . . rolig nu, en ting ad gangen ;oD

Og så gik det vist lige stærkt nok med mit indlæg i går!!!
Det er ikke narcissus 'jetfire' der er problemet her, men prøv lige at se hvad der ligger op ad stenen i baggrunden. . . en påskeklokke. . . en meget slatten påskeklokke. Jeg købte to på samme tid i Bilka, og den ene står helt fint, men denne. . . hvorfor???

mandag den 26. marts 2012

Sikke en weekend. . .

Uhm. . . i haven fra morgen til aften, dejlig naturlig træt og røde solvarme kinder - jeg kan ikke forestille mig noget bedre og sådan har min weekend været. . . og for lige at gøre det helt perfekt, så brugte jeg søndag formiddag i en go sags tjeneste - jeg var indsamler for Kræftens Bekæmpelse :o)
Jeg er langt fra færdig i haven, men jeg fik da styr på en del i weekenden. . . her lidt billeder:









Og så skal jeg da lige love for, at frøerne er kommet i forårshumør!!!
Det vrimler med frøer og tudser i Søen, og sikke en 'larm' de kan lave. . . helt utroligt :o)
Normalt er deres æg i klaser rundt omkring i Søen, men det lader til at de i år har bestemt sig for, at alle æggene skal være samlet et sted. I hvert fald så er der en kæææmpe klase æg imellem nogle siv, og frøerne hopper oven i æggene og oven i hinanden og det hele ser lidt vildt ud. . . men mon ikke de har styr på det ;o)


tirsdag den 20. marts 2012

Forskellige krokus og et spørgsmål. . .

Jeg har på ingen måde en samling af krokus, men da jeg gik rundt for at fotografere de små skønheder gik det op for mig, at jeg da har lidt forskelligt. . . :o)

De hvide der nærmest skinner i sollyset. . .

De gule som jeg elsker farven på. . . skal helt klart ha fat i nogle gule med striber også. . .

Den hvide med lilla bund. . .

Den stribede i hvid og lilla. . . jeg er vild med den, men har kun de to potter jeg har købt i år. . .

Den lyse lilla. . .

Denne kunne til forveksling godt ligne den lyse lilla - det er ikke nemt at gengive farverne på billeder. . . men den er altså ikke magen til, det ligner mere 'Blue Pearl' som Signe's Vals har vist fra hendes have. . . men om det er den, det ved jeg ikke :o)

Og så de skønne mørke lilla. . .

Og nu til spørgsmålet: Er der nogen af jer der kender et sted på nettet hvor man  kan købe græsser?
Jeg søger den der hedder miscanthus sinensis 'Gold bar'. . .  en stribet græs der er rigtig smuk.
Jeg har fundet den, men det ene sted sælger de kun i kasser med 6-8 stk., og det andet sted er fragten dyrere end selve planten. . .
Måske nogle af jer kender nogle gode steder at handle??? :o)

mandag den 19. marts 2012

Jeg ku altså ikke vente. . .

Med det skønneste vejr til fyraften måtte jeg bare direkte hjem i haven. Fik ordnet lidt hist og pist - det var vist under kategorien 'at nusse'. . . ;o)
Og så ku jeg altså ikke vente. . . de første af havemøblerne måtte ud, så jeg ku sidde og nyde det fantastiske solskinsvejr :o) Ikke for længe ad gangen, det er jo ikke ligefrem varmt endnu :o)
De første krukker kom også ud fra deres vinterhi, og pludselig var den dag gået - men sikke en dag :o)

Fiskene i Søen har også nydt det dejlige vejr. De blir mere og mere aktive for hver dag der går, og de tigger om mad på deres foderplads. Meeeen det er altså lige tidligt nok. . . :o)
Vi har været forskånet denne vinter, kun 3 fisk har vi mistet. Der er ellers nok at ta af - det er vist snart tid til en 'udtynding'. . .

Der er masser af krokus på bloggene lige nu, men jeg kan slet ikke få nok. Mit stykke med blandede krokus er ren vitamin for mig - jeg elsker det :o)

Også mine påskeklokker står flotte nu, og der er masser af små 'babyer'. Og måske heldigvis for det, for ud af de 3 jeg købte sidste år, ser det ud til at kun den ene kommer igen. . . øv :o/

Håber på mange flere af disse dage, det ku jeg sagtens vænne mig til ;o)

torsdag den 15. marts 2012

Forårsblomster i zink. . .

Op til flere gange er det lykkes mig ikke at gå forbi alle de dejlige tilbud om den ene fantastiske forårsblomst efter den anden. . . måske er jeg gået lidt over gevind ;oD
Nej det synes jeg jo i hvert fald ikke selv, for jeg har en plan. . . hvert år når foråret kommer skal min have være en eksplosion af farver. . . og det skal der bruges RIGTIG MANGE blomster til. . . så det er jo ren nødvendighed når jeg køber nye blomster ;o)

Her de indledende øvelser. . . et par stykker kom direkte i jorden :o)

Der trængte til lidt hygge ved døren ud til haven. . . og så gik det op for mig hvor meget zink jeg har. . . he he, men jeg er også ret vild med det :o)


Hvide stedmoderblomster og krokus med lilla og hvide striber. . . dem mangler jeg i min samling af krokus, så helt klart at jeg måtte købe dem :o)

Røde bellis og hvide perlehyacinter. . . jeg har kun de blå perlehyacinter, så det ku jo ikke undgås at jeg måtte købe dem også :o)

De skønne blå anemoner. . . har godt nok allerede nogle, men dem kan man altså ikke få for mange af :o)

Og disse narcisser er jeg helt fortabt i. . . den tættest på har jeg vist før, og nu har jeg fundet endnu én. Den er lidt svær at se på billedet, men blomsterne er lidt til venstre for anemonerne. Det kan slet ikke fornemmes her, men det er de kæreste små blomster - sååååå søde. . . så det siger jo sig selv, at dem kan jeg heller ikke undvære :o)

Og så kom jeg tilfældigt forbi en butik med de fedeste ting, som oven i købet havde 50 % på alt. Jeg købte blandt andet disse to søde klokker i. . . ja zink - til en flad tyver. . .  men så passer de jo også til min vejrstation i. . .  zink - jo jeg kan godt li det :o)

På den anden side af huset ved døren, står nogle af de blomster jeg købte for noget tid siden. . . og jeg behøver vel ikke nævne at der også her er zink :o)

Men det er jo slet ikke blomster nok til en farveeksplosion. . . gad vide hvor længe jeg kan overbevise min mand om, at det er nødvendigheder. . . hø hø ;oD